Στα προημιτελικά ο Κυπριώτης

 
Στα προημιτελικά ο Κυπριώτης
Στα προημιτελικά ο Κυπριώτης
tennisnews team Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 - 9:51

Ο Βαγγέλης Κυπριώτης ζευγάρωσε τις νίκες του στο Αλγέρι της Αλγερίας και εξασφάλισε μια θέση για την προημιτελική φάση του ITF Juniors Ben Aknoun. Στον 2ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Χάρης Φούζας.

Ο Κυπριώτης ήταν πολύ κοντά στη νίκη, καθώς είχε το προβάδισμα με 6-2, 4-0, όταν ο αντίπαλός του, Yassine Ben Jemaa, εγκατέλειψε τον αγώνα.

Αυτή ήταν η 2η επικράτηση του Έλληνα αθλητή στο διεθνές τουρνουά της Αλγερίας, καθώς στον 1ο γύρο είχε χρειαστεί να μείνει πολύ περισσότερη ώρα στο court, μέχρι να κερδίσει τον Αλγερινό Mohamed Ali Abibsi, με 6-7 (6), 6-2, 6-4.

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης της Grade 4 κατηγορίας της ITF, o Κυπριώτης θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Miguel Perez Pena, No.2 στο ταμπλό και Νο.241 στην παγκόσμια κατάταξη στα 18άρια.

Εκτός 8άδας έμεινε ο Χάρης Φούζας, ο οποίος ξεκίνησε πολύ δυνατά την εβδομάδα του, με νίκη επί του Κενυάτη Jayson Mbogoro, με 6-2, 6-1, αλλά στη συνέχεια γνώρισε την ήττα από τον Ισπανό Carlos Guerrero Alvarez, με 6-2, 6-3.

Να σημειωθεί πως οι Κυπριώτης και Φούζας αγωνίστηκαν και στο διπλό, αλλά παρά την καλή τους προσπάθεια ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από τον Κύπριο Ανδρέα Χαπίδη και τον Ισπανό Hugo Salmeron, με 6-4, 6-4.

Φωτογραφία: Federica D' ambrosio

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots