Μπήκαν προημιτελικά στα Γιάννενα Μεσσής και Γκλαβάς

 
Ο Ανδρέας Μεσσής
Ο Ανδρέας Μεσσής © tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 - 16:43

Ο Ανδρέας Μεσσής και ο Χρήστος Γκλαβάς προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση του διεθνούς πρωταθλήματος της ITF στα 18άρια που φιλοξενείται στον όμιλο των Ιωαννίνων.

Συνεχίζουν να κινούνται σε τροχιά τελικού στο διεθνές τουρνουά U18 J60 κατηγορίας στα Γιάννενα ο Ανδρέας Μεσσής και ο Χρήστος Γκλαβάς, που ξεπέρασαν αμφότεροι σήμερα τα εμπόδιά τους για τον 2ο γύρο.

Ο Μεσσής, Νο.8 στο ταμπλό, κέρδισε τον προερχόμενο από τα προκριματικά Οδυσσέα Γελαδάρη με 6-3, 6-3, ολοκληρώνοντας την πολύ καλή πορεία του. Αύριο θα διεκδικήσει μια θέση στην τελική 4άδα, απέναντι στον Ρουμάνο Constantin Radu, Νο.3 στο ταμπλό. 

Ο Γκλαβάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.1 του ταμπλό, κέρδισε τον Βούλγαρο Dimitar Kisimov με 6-2, 6-2 και θα παίξει με τον Ιταλό Vito Antonio Darderi, που βρίσκεται στο Νο.5 του ταμπλό.

Τρεις ακόμα Έλληνες τενίστες έπαιξαν σήμερα στον 2ο γύρο του μονού αγοριών, αλλά έμειναν εκτός προημιτελικών. Ο Βλαντιμίρ Χόλμπαν ηττήθηκε από τον Αυστριακό Thilo Behrmann, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-3, 6-1, ο Άγγελος Αυγέρης από τον Ιταλό Riccardo Pasi με 6-2, 6-3 και ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος από τον Βούλγαρο Roben Gavani, No.2 στο ταμπλό, με 6-1, 5-7, 6-4.

Σήμερα ολοκληρώθηκε και η προημιτελική φάση των διπλών, όπου συνεχίζουν αρκετοί Έλληνες αθλητές. Ο Γκλαβάς και ο Σταύρος Μαστρογαμβράκης κέρδισαν τους Behrmann και Kisimov με 7-6 (7), 6-3 και θα παίξουν αύριο στα ημιτελικά με τους Ιταλούς Alex Guidi και Riccardo Pasi.

Στον άλλον ημιτελικό θα βρίσκονται οι Χόλμπαν και Ανδρέας Πολυχρονόπουλος, που κέρδισαν τους Λουκόπουλο και Γιάννη Σακκά με 6-4, 6-3. Θα αντιμετωπίσουν τους Roben Gavani και Amar Huseinovic, Νο.2 στο ταμπλό, που απέκλεισαν τους Γιώργο Δημητρίου και Γιώργο Τσιούμα με 7-5, 4-6, 11-9.

Στα κορίτσια, στα ημιτελικά προκρίθηκαν οι Αλεξάνδρα Μάγια και Νικολέτα Παρετζόγλου, που κέρδισαν τις Sofia Carpi και Καλομοίρα Ράλλη με 6-3, 4-6, 10-8. Θα αντιμετωπίσουν την Νίνα Ανδρόνικου και την Kamilla Cernousova, που απέκλεισαν τις Ιφιγένεια Καυκά και Μαρίζα Τσιρώνη με 6-2, 6-3.

Τέλος, οι Ελένη Χατζηαβραάμ και Francesca Saroli κέρδισαν τις Αλεξάνδρα και Λυδία Παναγιωτίδου με 2-6, 7-5, 10-2 και θα παίξουν στον άλλον ημιτελικό με τις Masa Jankovic και Polina Kuznietsova.

Μπορείτε να ενημερώνεστε ζωντανά για τα αποτελέσματα της ημέρας και το πως διαμορφώνονται τα ταμπλό στη σχετική σελίδα

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots