Πρωταθλητής ο Παγώνης στο Ρότερνταμ

 
Πρωταθλητής ο Παγώνης στο Ρότερνταμ
tennisnews team Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 - 13:52

Ο Ραφαήλ Παγώνης πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη εις βάρος του Joris Van Linde και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στα 14άρια σε διοργάνωση της Tennis Europe, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Όλη την εβδομάδα ήταν ο καλύτερος παίκτης στα γήπεδα της FOCUS Tennis Academy ο Ραφαήλ Παγώνης και δεν θα μπορούσε να το αποδείξει με καλύτερο τρόπο, από το να ολοκληρώσει την αήττητη πορεία του με μια επικράτηση επί του Ολλανδού Joris Van Linde, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.52 στην Ευρώπη στα 14άρια, με 7-6 (4), 6-3.

Ο Van Linde, ο οποίος είναι γεννημένος το 2010 (ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Παγώνη), είχε χάσει μόλις 14 games στους 5 αγώνες που χρειάστηκε να κερδίσει για να προκριθεί μέχρι τον τελικό. Ο τελικός ήταν κλειστός, αλλά ο Παγώνης ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία και ειδικά μετά την κατάκτηση του tie-break άνοιξε το ματς, για να φτάσει στη straight sets νίκη.

Προηγουμένως στο τουρνουά, που είχε 64άρι ταμπλό, ο Παγώνης είχε κερδίσει τον Ολλανδό Dex Van Veldhuizen με 6-2, 6-2, τον Γάλλο Leo Agnithey με 6-3, 6-3, τον Γερμανό Luys Calin με 3-6, 6-2, 6-0, τον Βέλγο Raphael Debelder με 6-0, 6-2 και τον Ελβετό Sam Van De Langenberg με 4-6, 7-6 (5), 6-1.

Έφτασε τις 10 νίκες στις 11 αναμετρήσεις που έδωσε τις δυο τελευταίες εβδομάδες στην Ολλανδία, αφού θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα ήταν φιναλίστ σε ακόμα ένα 14άρι τουρνουά στο Άμστερνταμ, όπου τα πράγματα πιθανότατα θα ήταν διαφορετικά, αν δεν είχε τον τραυματισμό στον κοιλιακό μυ.

Μετά απ' αυτόν τον τελικό, κέρδισε σήμερα τον 1ο τίτλο του στα 14άρια της Tennis Europe, έχοντας ήδη στη συλλογή του 12 τρόπαια από διοργανώσεις Tennis Europe στην κατηγορία των 12 ετών, 7 στα μονά και 5 στα διπλά. Πέρσι είχε κερδίσει και το τουρνουά του Ρότερνταμ στα 12άρια, σε μονά και διπλά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots