Μέχρι τα ημιτελικά της Λευκωσίας η Σταματάκη

 
Μέχρι τα ημιτελικά της Λευκωσίας η Σταματάκη
tn team Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 - 8:40

Ο Άγγελος Σαριδάκης και ο Γιώργος Τρούλης ολοκλήρωσαν τις καλές πορείες τους στα προημιτελικά του διεθνούς τουρνουά της Tennis Europe στα 12άρια που διεξάγεται στη Λευκωσία αυτή την εβδομάδα, ενώ η Άλκηστις Σταματάκη έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Μεγάλη ήταν η ελληνική αποστολή στη Λευκωσία και το Nicosia Field Club αυτή την εβδομάδα, όπου φιλοξενείται το διεθνές τουρνουά της 2ης κατηγορίας U12 της Tennis Europe, στα χωμάτινα γήπεδα του κλαμπ.

Από τους αθλητές μας, οι Άγγελος Σαριδάκης, Γιώργος Τρούλης και Άλκηστις Σταματάκη προκρίθηκαν στις φάσεις "νοκ-άουτ" και τα προημιτελικά.

Στη φάση των ομίλων, ο Σαριδάκης κέρδισε καθαρά τον Ισραηλινό Jonathan Koren με 6-1, 6-2 και τον Κύπριο Σιλουανό Κορομία με 6-2, 6-1, ενώ πήρε και walkover εις βάρος του Κύπριου Νικόλα Αναστασιάδη, για να πάρει την 1η θέση στον 8ο όμιλο.

Την 1η θέση πήρε και ο Γιώργος Τρούλης στον 4ο όμιλο, κερδίζοντας τρεις αθλητές από την Κύπρο: τον Raphael Rahnev με 6-0, 6-1, τον Ανδρέα Γρηγορίου με 6-3, 6-2 και τον Δημήτρη Χριστοφή με 6-2, 6-1.

Στα κορίτσια, η Άλκηστις Σταματάκη πήρε τη 2η θέση στον 4ο όμιλο, κερδίζοντας τη Σουηδέζα Victoria Sperandei με 6-1, 6-1 και γνωρίζοντας την ήττα από την Κύπρια Αλεξία Στρίκα με 6-1, 6-4.

Στην προημιτελική φάση, που έγινε χθες, ο Σαριδάκης ηττήθηκε έπειτα από δυο κλειστά σετ από τον Βέλγο Noah Eputa Asembwa με 6-4, 6-3. Μάχη έδωσε και ο Τρούλης, που ηττήθηκε από τον Κύπριο Αναστάσιο Μωσαϊκό με 6-2, 6-4.

Στα κορίτσια, η Σταματάκη κέρδισε την Kristina Suslova με 6-4, 6-3 και μπήκε στην καλύτερη 4άδα. Σήμερα αντιμετώπισε την Κύπρια Ζωή Νόλα, από την οποία ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 2-6, 6-2, 10-8. Για 1η φορά αγωνίστηκε σε ημιτελικό σε τουρνουά της Tennis Europe η αθλήτρια του Ηράκλειο Ο.Α.Α., Νο.7 στη χώρα μας στα 12άρια, που πλησίασε και την πρόκριση στον τελικό.

Καλή πορεία στο διπλό έκαναν ο Γιώργος Τρούλης και ο Ντάνιελ Πέτρου από την Κύπρο, που κέρδισαν στον 1ο γύρο τους Κύπριους Γιάννη Χαραλαμπίδη και Ανδρέα Γρηγορίου με 7-6 (6), 6-3 και στα προημιτελικά τον Αυστραλό Jonathan Danziger και τον Κύπριο Alexander Drepenkine με 6-0, 6-1, για να μπουν στα ημιτελικά. Εκεί άγγιξαν τη νίκη απέναντι στους Κύπριους Ανδρέα Λεοντή και Νίκο Μουντή, αλλά ηττήθηκαν με 7-5, 3-6, 10-8 και έμειναν εκτός τελικού.

Από το ίδιο ζευγάρι ηττήθηκαν νωρίτερα και ο Σαριδάκης με τον Ρουμάνο Marc-Albert Staicovici, στα προημιτελικά, με 6-3, 6-2.

Τέλος, στη Λευκωσία αγωνίστηκαν και η Ελεάννα Χατζησαράντου και ο Νικόλας Χατζησαράντος, που αμφότεροι πήραν την 4η θέση στους ομίλους τους και έμειναν εκτός φάσης νοκ-άουτ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots