Πρωταθλήτρια στη Ρόδο η Παναγιωτίδου

 
Πρωταθλήτρια στη Ρόδο η Παναγιωτίδου
tn team Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 - 15:38

Τον 2ο φετινό της τίτλο σε J60 τουρνουά της ITF κατέκτησε η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο τουρνουά της Ρόδου.

Η Παναγιωτίδου επικράτησε της Daniel Hefner από το Ισραήλ με 6-0, 6-7 (2), 6-3 στον σημερινό τελικό του Rhodes Open, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο μονό στο τουρνουά της ITF στη Ρόδο.

Η 16χρονη αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, No.2 στην Ελλάδα στα 18άρια και Νο.458 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε χάσει μόλις 6 games στις 4 πρώτες αναμετρήσεις της στα γήπεδα του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης αυτή την εβδομάδα και σήμερα, την πρώτη φορά που βρέθηκε σε κίνδυνο, κατάφερε να αντιδράσει και να φτάσει στη νίκη.

Είχε την ευκαιρία να το κάνει και πολύ νωρίτερα και να πάρει μια ακόμα εμφατική νίκη, καθώς προηγήθηκε ακόμα και με 6-0, 5-2. Μπλέχτηκε όμως σε περιπέτειες, με την Hefner να στέλνει τον τελικό σε 3ο σετ. Εκεί η Παναγιωτίδου ήταν καλύτερη και "κλείδωσε" τελικά τη νίκη και την 1η θέση.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος της φέτος σε μονό ITF διοργάνωσης, μετά το επίσης J60 τουρνουά του Αγρινίου, 4ος συνολικά, αφού είχε κερδίσει και δυο J30 τουρνουά στην Πέγια το 2023. Στα διπλά έχει κερδίσει ακόμα 9 τίτλους στο ITF Circuit, τους 6 απ' αυτούς φέτος και επίσης 6 μαζί με την αδερφή της, Λυδία, με την οποία ήταν φιναλίστ στη Ρόδο αυτή την εβδομάδα.

Σήμερα έγινε και ο τελικός στο μονό των αγοριών, που ολοκλήρωσε το τουρνουά της Ρόδου, με τον Τούρκο Kemal Arda Karakas, που χθες κέρδισε και το διπλό μαζί με τον Γιώργο Δημητρίου, να επικρατεί του συμπατριώτη του, Cagan Efe Tufekci, με 6-2, 6-3.

Αναλυτικά όλα τα τελικά αποτελέσματα του τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots