Πρώτος τελικός σε Futures για την Παύλου!

 
Δήμητρα Παύλου
Δήμητρα Παύλου
tennisnews team Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 - 18:02

Δυο μέρες μετά την 1η επαγγελματική της νίκη σε διεθνές τουρνουά, η Δήμητρα Παύλου έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια κόντρα στην Georgia Andreea Craciun, Νο.362 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ενώ προκρίθηκε και στον τελικό του διπλού, στο Futures των 15.000 δολαρίων στο Lyttos Beach!

Η εκπληκτική εβδομάδα στη Χερσόνησο της Κρήτης συνεχίζεται για τη Δήμητρα Παύλου, που είχε μια πολύ καλή μέρα σήμερα στα χωμάτινα γήπεδα του Lyttos Beach. Το πρωί η 16χρονη Ελληνίδα έπαιξε για τον 2ο γύρο του μονού, όπου τέθηκε αντιμέτωπη με τη Ρουμάνα Craciun, μια παίκτρια που βρίσκεται στο Νο.1 του ταμπλό, στο Νο.65 της κατάταξης της ITF (έχει φτάσει μέχρι το Νο.9) και στο Νο.362 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Η νεαρή Ελληνίδα τενίστρια πάλεψε και κοίταξε στα μάτια την 21χρονη Ρουμάνα. Ειδικά το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τις δυο παίκτριες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στα πρώτα 6 games (3-3). Η Craciun έκανε το break στο 8ο game και προηγήθηκε με 5-3, με τη Δήμητρα να μην τα παρατάει και να απαντάει άμεσα για το break back και το 5-4. Στη συνέχεια προηγήθηκε με 30-15 στο game που σέρβιρε για το 5-5, αλλά η Ρουμάνα κέρδισε τους 4 από τους 5 επόμενους πόντους και κατάφερε να κάνει το break, χάρη στο οποίο "σφράγισε" την πρόκρισή της στα προημιτελικά.

Η μέρα ολοκληρώθηκε πανηγυρικά για την Παύλου, που αργότερα αγωνίστηκε στα ημιτελικά του διπλού. Εκεί, μαζί με τη Ρωσίδα παρτενέρ της Elina Nepliy, κέρδισαν τις Ιταλίδες Martina Colmegna και Melania Delai, No.2 στο ταμπλό, με 6-4, 6-2, κάνοντας ένα εκπληκτικό παιχνίδι.

Στον τελικό, τον πρώτο της τελικό στο επαγγελματικό tour της ITF, η Παύλου και η Nepliy θα αντιμετωπίσουν είτε τις Ρουμάνες Andreea Amalia Rosca και Ioana Loredana Rosca, No.1 στο ταμπλό, είτε τις Ani Amiraghyan και Sofia Shapatava.

Στα προημιτελικά του μονού θα συνεχίσει η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τη Λετονή qualifier Sabine Rutlauka, με 3-6, 6-1, 6-1. Η Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει αύριο τη Γιαπωνέζα Ayumi Koshiishi, για μια θέση στα ημιτελικά. Η τελευταία, απέκλεισε σήμερα τη Μάγδα Αδαλόγλου, με 6-1, 6-1.

Στο ανδρικό τουρνουά, στα ημιτελικά του διπλού προκρίθηκαν Πέτρος Τσιτσιπάς και Αριστοτέλης Θάνος.

Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα:

17th Lyttos Beach ITF World Tour (5η εβδομάδα: 23 - 29 Νοεμβρίου 2020)
Μονό γυναικών (αποτελέσματα)
Διπλό γυναικών (αποτελέσματα)
Πρόγραμμα (Παρασκευή 27 Νοεμβρίου)
   

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots