Lyttos Beach: Στην 8άδα Λάκη, Χριστοφή και Παύλου!

 
Lyttos Beach: Στην 8άδα Λάκη, Χριστοφή και Παύλου!
tn team Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 - 17:57

Μεγάλες νίκες σημείωσαν σήμερα στο Lyttos Beach του Ηρακλείου οι Μιχαέλα Λάκη, Ελένη Χριστοφή και Δήμητρα Παύλου, που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου.

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Ελληνίδες παίκτριες που αγωνίστηκαν σήμερα για τον 2ο γύρο του Futures των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach.

Η Δήμητρα Παύλου απέκλεισε την Ισραηλινή Mika Dagan Fruchtman, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-4, 2-6, 6-4. Η Παύλου βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση στο 3ο σετ, ήταν πίσω με 1-3, αλλά κατάφερε να κερδίσει τα 5 από τα 6 τελευταία games και να πάρει τη νίκη σε 2 ώρες και 24 λεπτά.

Η Μιχαέλα Λάκη επικράτησε της Κορεάτισσας Hwiwon Wi με 6-3, 7-5 έπειτα από δυο κλειστά σετ. Στο 1ο σετ η 16χρονη Ελληνίδα ανέτρεψε το 1-3 και κέρδισε 7 games στη σειρά, για να προηγηθεί με 6-3, 2-0. Στο 2ο σετ ήταν διαρκώς μπροστά, προηγήθηκε μέχρι και με 5-3, αλλά η Wi κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5. Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο η Μιχαέλα κράτησε το σερβίς της και έκανε το break στο 12ο game, για να "κλειδώσει" τη νίκη της αποφεύγοντας κάποια μεγαλύτερη περιπέτεια.

Πολύ καλή νίκη και για την Ελένη Χριστοφή, που σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες κέρδισε την Ισραηλινή Vlada Katic, Νο.7 στο ταμπλό, με 6-3, 6-3. Η Χριστοφή κέρδισε 6 games στη σειρά από το 3-3 του 1ου σετ και βρέθηκε μπροστά με 6-3, 3-0. Η Katic μείωσε σε 3-2 και σε 4-3, αλλά η Χριστοφή κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά ως το τέλος και έκλεισε τον αγώνα σε 1 ώρα και 56 λεπτά.

Αργότερα, Χριστοφή και Παύλου έπαιξαν και στο διπλό, όπου απέκλεισαν το Νο.3 ζευγάρι του ταμπλό, τη Βρετανίδα Emilie Lindh Gallagher και την Ολλανδέζα Lian Tran, με 6-4, 6-2.

Αύριο θα γίνουν τα προημιτελικά των μονών και τα ημιτελικά των διπλών στο Lyttos Beach. Στα μονά, η Λάκη θα αντιμετωπίσει την Παύλου με φόντο μια θέση στην 4άδα. Η Χριστοφή θα αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα Ilinca Dalina Amariei. Στο διπλό, Χριστοφή και Παύλου θα αντιμετωπίσουν τις Ρουμάνες Amariei και Simona Ogescu, ενώ στο διπλό ανδρών θα παίξουν ο Πέτρος και ο Παύλος Τσιτσιπάς, που μπήκαν με walkover στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσουν τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Σουηδό Filip Bergevi και τον Γερμανό Kai Wehnelt.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots