Πολύ καλές νίκες για Λάκη και Χριστοφή στην πρεμιέρα

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 - 18:45

Η Μιχαέλα Λάκη και η Ελένη Χριστοφή ξεκίνησαν πολύ δυνατά τις πορείες τους για την τελευταία εβδομάδα του Lyttos Beach ITF Tour στο Ηράκλειο, πετυχαίνοντας πολύ καλές νίκες για τον 1ο γύρο του μονού.

Η Μιχαέλα Λάκη, που κατέκτησε τον πρώτο της επαγγελματικό τίτλο την προηγούμενη εβδομάδα στο Lyttos Beach, πέτυχε σήμερα την 6η διαδοχική νίκη της, επικρατώντας της Κινέζας qualifier Fangran Tian με 6-4, 6-1 σε 83 λεπτά.

Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για τη 16χρονη Ελληνίδα, που κέρδισε τα 9 από τα 10 τελευταία games, από το 3-4 του 1ου σετ κι έπειτα.

Στη συνέχεια του τουρνουά η Μιχαέλα θα αντιμετωπίσει την Ελένη Χριστοφή, που επίσης πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις τις τελευταίες εβδομάδες στα Futures της Κρήτης.

Η Χριστοφή, που έλειψε από το τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας για να αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, επέστρεψε δυναμικά στο ITF Circuit και απέκλεισε την Ιταλίδα Martina Spigarelli, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.645 στον κόσμο, με 6-3, 3-6, 6-3.

Χρειάστηκε 2 ώρες και 40 λεπτά μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Ιταλίδας η 23χρονη Ελληνίδα, η οποία επέστρεψε από το 0-2 και το 2-3 στο 3ο σετ, στο οποίο κατάφερε να κερδίσει τα 4 τελευταία games και να "σφραγίσει" έτσι τη μεγάλη νίκη της.

Η Χριστοφή και η Λάκη παίζουν και στο διπλό μαζί, όπου μάλιστα κέρδισαν χθες εύκολα τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στη Βρετανίδα Graziella Barrett και τη Ρουμάνα Maria Diana Ilie (6-0, 6-1) και μπήκαν στα προημιτελικά.

Πολύ καλή παρουσία έδειξε και η Έλλη Λογοθέτη, που μπήκε στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά και προηγήθηκε με σετ απέναντι στη Ρουμάνα Oana Gavrila, No.7 στο ταμπλό, από την οποία τελικά ηττήθηκε με 3-6, 6-1, 6-2. Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό ολοκλήρωσε την προσπάθειά της και η Ανδριάννα Χριστοπούλου, η οποία γνώρισε την ήττα από την Ιταλίδα Benedetta Ortenzi, με 6-1, 6-3.

Αύριο από το τουρνουά των γυναικών στο Lyttos Beach, ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Χριστοφή με τη Λάκη, που θα αρχίσει πρώτη, στις 09:00 το πρωί, στο Court Maria Sakkari. Την ίδια ώρα, στο Court 2, η Δήμητρα Παύλου θα αντιμετωπίσει τη δυνατή Ρουμάνα Ilinca Dalina Amariei, για μια θέση στην 8άδα. Το μεσημέρι, μετά τις 14:00, Χριστοφή και Λάκη θα παίξουν στα προημιτελικά του διπλού, απέναντι στην Ισραηλινή Nicole Khirin και τη Σλοβάκα Radka Zelnickova, Νο.4 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots