Μεγάλες νίκες για 4άδα Λάκη και Χριστοφή

 
Μεγάλες νίκες για 4άδα Λάκη και Χριστοφή
tn team Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 - 18:19

Η Μιχαέλα Λάκη και η Ελένη Χριστοφή πανηγύρισαν μεγάλες νίκες σήμερα στα χωμάτινα γήπεδα του Lyttos Beach, για να μπουν αμφότερες στην ημιτελική φάση του Futures των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου. Η Λάκη προκρίθηκε και στον τελικό του διπλού, μαζί με τη Δήμητρα Παύλου.

Ακόμα μια εξαιρετική μέρα ήταν η σημερινή για τα ελληνικά χρώματα στο Lyttos Beach, στη Χερσόνησο του Ηρακλείου. Νέες μεγάλες νίκες πανηγύρισαν οι Μιχαέλα Λάκη και Ελένη Χριστοφή, οι οποίες συνεχίζουν τις προελάσεις τους στο τουρνουά των γυναικών, μπαίνοντας αμφότερες στην ημιτελική φάση.

Η Λάκη απέκλεισε τη Νο.3 στο ταμπλό Eszter Meri από τη Σλοβακία, με 6-0, 7-6 (5), έπειτα από 86 λεπτά αγώνα.

Μετά από την κυριαρχία της στο 1ο σετ, η 17χρονη Ελληνίδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση στο 2ο, καθώς βρέθηκε πίσω με 0-2 και με 2-5 από τη 19χρονη Σλοβάκα. Κατάφερε να κερδίσει τα 3 επόμενα games και να ισοφαρίσει, όμως με νέο break η Meri προηγήθηκε με 6-5.

Η Μιχαέλα έκανε ξανά break με love και έστειλε το σετ στο tie-break, όπου κατάφερε να προηγηθεί με 6-2, για να ολοκληρώσει τελικά το παιχνίδι στο 4ο match point της, αφού έχασε τις 3 πρώτες ευκαιρίες της.

Στα ημιτελικά μπήκε και η Χριστοφή, η οποία σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες έκαμψε την αντίσταση της Radka Zelnickova, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-2, 7-6 (6).

Και η Χριστοφή ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και κυριάρχησε στο 1ο σετ, ενώ προηγήθηκε με 6-2, 2-0 στο ξεκίνημα του 2ου. Η 18χρονη Σλοβάκα αντιστάθηκε σθεναρά και ισοφάρισε σε 2-2, ενώ ακολούθησε μεγάλη μάχη για το 2ο σετ, με την Zelnickova να προηγείται μέχρι και με 6-5.

Η 23χρονη Ελληνίδα έμεινε στο σετ και το έστειλε στο tie-break, όπου είχε το υπέρ της 5-2 να γίνεται 5-5, αλλά έμεινε ψύχραιμη και τελικά στο 2ο match point της το κέρδισε με 8-6, για να ολοκληρώσει το ματς σε 2 ώρες και 13 λεπτά.

Αύριο οι δυο Ελληνίδες θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στον τελικό, η Λάκη απέναντι στη Ρουμάνα Ilinca Dalina Amariei και η Χριστοφή απέναντι στη Βελγίδα Tilwith Di Girolami.

Στο διπλό, η Λάκη και η Παύλου πήραν τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό, καθώς κέρδισαν τις δυο Σλοβάκες Meri και Zelnickova, με 6-1, 6-3.

Αύριο θα διεκδικήσουν τον 2ο τίτλο τους σε διοργάνωση 15.000 δολαρίων της ITF στα διπλά, απέναντι στην Τσέχα Ivana Sebestova και στη Γερμανίδα Franziska Sziedat, που κέρδισαν στον άλλον ημιτελικό την Χριστοφή και την Ουκρανίδα συμπαίκτριά της, Mariia Bergen, με 6-3, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots