4άδα η Ματούλα, πήρε το ντέρμπι με Λάκη

 
Μάρθα Ματούλα
Μάρθα Ματούλα
tn team Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 - 12:44

Μάρθα Ματούλα και Μιχαέλα Λάκη έπαιξαν σε έναν πολύ ωραίο αγώνα στο Lyttos Beach του Ηρακλείου με την πρώτη να παίρνει τη νίκη μετά από 2,5 ώρες μάχης και το εισιτήριο για τις "4" καλύτερες της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων.

Η Ματούλα επικράτησε της Λάκη με 2-6, 7-6 (6), 6-2 σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που ολοκληρώθηκε σε 2 ώρες και 19 λεπτά, στο Court Maria Sakkari στο Lyttos Beach του Ηρακλείου.

Η 25χρονη Μάρθα, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.769 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ήταν πολύ κοντά στην ήττα στο 2ο σετ, από την 17χρονη Μιχαέλα, που βρίσκεται στο Νο.867 της παγκόσμιας κατάταξης και ήταν φιναλίστ στο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας.

Μετά την απώλεια του 1ου σετ, η Ματούλα έχασε το προβάδισμα με 3-1 και 4-2 στο 2ο, για να βρεθεί πίσω με 4-5 και με 5-6. Κατάφερε ωστόσο να κρατηθεί στο παιχνίδι, σερβίροντας επιτυχημένα για την παραμονή της στο τουρνουά - στο 12ο game είχε βρεθεί και 2 πόντους μακριά από την ήττα, στο 5-6, 30-30.

Στο tie-break επίσης βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αφού η Μιχαέλα προηγήθηκε με 3-0, με 4-2 και με 5-3. Η Μάρθα πήρε τους 3 επόμενους πόντους και βρέθηκε πρώτη σε set point στο 6-5, με τη Μιχαέλα να ισοφαρίζει και τη Μάρθα να κερδίζει άλλους 2 πόντους στη συνέχεια, για να πάρει το καθοριστικό tie-break με 8-6.

Στο 3ο σετ τα πράγματα άλλαξαν και η Μάρθα, εκμεταλλευόμενη και το momentum, προηγήθηκε με 4-0 και έθεσε γερές βάσεις για την πρόκριση. Μείωσε σε 4-2 η Μιχαέλα, όμως η Μάρθα πήρε τους 8 από τους 9 επόμενους πόντους και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή.

Στα ημιτελικά του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου, η Ματούλα θα αντιμετωπίσει είτε τη Δήμητρα Παύλου, είτε την Ιταλίδα Giuliana Bestetti.

Για τη Μιχαέλα το τουρνουά δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς αργότερα σήμερα θα παίξει στα ημιτελικά του διπλού, όπου μαζί με τη Σέρβα Lola Radivojevic θα αντιμετωπίσει τις Tilwith Di Girolami και Radka Zelnickova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots