Λάκη: "Θέλει πολλή δουλειά για να φτάσω τόσο ψηλά όσο ο Στέφανος και η Μαρία" (vid)

 
Λάκη: "Θέλει πολλή δουλειά για να φτάσω τόσο ψηλά όσο ο Στέφανος και η Μαρία" (vid)
tn team Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 - 16:04

Σε τηλεοπτική της παρουσία στην ΕΡΤ, η Μιχαέλα Λάκη μίλησε για τις πολλές επιτυχίες που μας έχει ήδη χαρίσει, τονίζοντας με ταπεινότητα πως θα χρειαστεί πάρα πολλή δουλειά για να φτάσει τόσο ψηλά όσο έχουν καταφέρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη.

"Είμαι πάρα πολύ τυχερή που ξεκίνησα εδώ στη Λάρισα με τον κύριο Φοίβο (Μιχαλόπουλο) όταν ήμουν μικρή. Κατά τη γνώμη μου είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα. Πολλοί πιστεύουν ότι για να γίνεις τενίστας και να πας στα μεγάλα τουρνουά πρέπει είτε να πας στο εξωτερικό, είτε να είσαι από μια πολύ μεγάλη πόλη της Ελλάδας. Εμείς το έχουμε καταφέρει αυτό με πολλή δουλειά και πολύ κόπο", είπε η Μιχαέλα, η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή "Με νέα ματιά" της δημόσιας τηλεόρασης.

Μετά την πορεία της μέχρι τα προημιτελικά του Australian Open στα junior, η 16χρονη Ελληνίδα σκαρφάλωσε στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης στα 18άρια, όμως στάθηκε στο πως ακόμα δεν νιώθει ότι έχει καταφέρει τίποτα, σε σχέση πάντα με τους στόχους της, και πως θα χρειαστεί ακόμα πάρα πολλή δουλειά.

"Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό, αυτό που στοχεύουμε. Κάνουμε μικρά βήματα, προσπαθούμε κάθε χρόνο να έχουμε πρόοδο και θέλει πάρα πολλή δουλειά για να φτάσω και γω όσο ψηλά είναι ο Στέφανος (Τσιτσιπάς) και η Μαρία (Σάκκαρη) που βλέπουμε τώρα."

Όσο για το αν επικοινωνεί με τον Στέφανο και τη Μαρία και πως βοηθούν την ίδια αλλά και γενικότερα το τένις στη χώρα μας, η Μιχαέλα είπε: "Τους έχω πετύχει πάρα πολλές φορές, μου δίνουν συνέχεια συμβουλές και πραγματικά είναι πρότυπα για όλα τα παιδιά στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα το τένις δεν ακουγόταν τόσο πολύ και τώρα με τον Στέφανο και τη Μαρία πάρα πολλά παιδιά θέλουν να παίξουν τένις και να κάνουν πρωταθλητισμό στο τένις. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που τους βλέπουμε αυτή τη στιγμή να πετυχαίνουν και να φτάνουν τόσο ψηλά, δίνουν σε όλους πολύ μεγάλο κίνητρο για να προσπαθούμε περισσότερο."

Στην εκπομπή μίλησε και ο προπονητής της Μιχαέλας, Φοίβος Μιχαλόπουλος: "Δυστυχώς ή ευτυχώς, στο άθλημα του τένις πρέπει να αποδεικνύεις την αξία σου κάθε μέρα που περνάει. Πρέπει και την επιτυχία και την αποτυχία να την ξεχνάς γρήγορα και να δουλεύεις καθημερινά σκληρά, ώστε να μπορέσεις να έχεις το αποτέλεσμα που ζητάς."

Όσο για τον στόχο τους για φέτος, σημείωσε: "Βάζουμε ψηλούς στόχους. Στόχος μας για φέτος είναι να κερδίσουμε κάποιο από τα Grand Slams που έρχονται. Γενικά ο στόχος μας είναι να τερματίσει τη χρονιά στις 5 καλύτερες junior παίκτριες στον κόσμο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots