Svitolina: "Θα προσφέρω όλα τα χρηματικά μου έπαθλα για την άμυνα και τις ανάγκες της Ουκρανίας"

 
Elina Svitolina
Elina Svitolina © Yevhenii Perestenko / Billie Jean King Cup
tn team Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022 - 16:27

Η Elina Svitolina έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προς την πατρίδα της, Ουκρανία, μέσα από την οποία αποκάλυψε και πως θα προσφέρει όλα τα χρήματα που θα κερδίσει από τα τουρνουά των επόμενων εβδομάδων για να βοηθήσει τους πληγέντες του πολέμου και την άμυνα της χώρας.

Η Svitolina, η οποία ζει στη Γαλλία με τον σύζυγό της, Gael Monfils, έγραψε μια συναισθηματικά φορτισμένη επιστολή για την Ουκρανία, τονίζοντας πόσο ξεχωριστή είναι για εκείνη και φυσικά εκφράζοντας την αγωνία της για τους φίλους και συγγενείς που έχει εκεί.

"Λαέ μου, κάθε μέρα φοβάμαι για σένα. Είμαι συντετριμμένη, δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω και η καρδιά μου δεν θα σταματήσει να αιμορραγεί. Αλλά είμαι τόσο υπερήφανη, βλέποντας τον λαό μας, τις μητέρες μας, τους πατεράδες μας, τους αδερφούς μας, τις αδερφές μας, τα παιδιά μας, να μάχονται τόσο γενναία για να σε υπερασπιστούν. Είναι ήρωες", ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή η Svitolina.

Αποκάλυψε επίσης, πως σκοπεύει να προσφέρει ολόκληρη τα χρηματικά έπαθλα των επόμενων τουρνουά που θα παίξει, για να ενισχύσει οικονομικά τη χώρα και το λαό της Ουκρανίας: "Δεσμεύομαι να προσφέρω τα χρηματικά έπαθλα των επόμενων τουρνουά, για να στηρίξω τον στρατό και τις ανθρωπιστικές ανάγκες για να βοηθήσω στην υπεράσπιση σου, της πατρίδας μας."

Η δημοσίευση της Svitolina:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots