Σταματιάδης: "Στόχος το τουρνουά ΑΤΡ στο Παναθηναϊκό Στάδιο"

 
Σταματιάδης: "Στόχος το τουρνουά ΑΤΡ στο Παναθηναϊκό Στάδιο"
tn team Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 - 13:18

Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Δημήτρης Σταματιάδης, μίλησε για τα σχέδια της ομοσπονδίας να διοργανωθεί τουρνουά ΑΤΡ στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στα πλάνα για την ανάπτυξη του ελληνικού τένις, τη δημιουργία νέων γηπέδων και τον τρόπο στήριξης σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν επαγγελματικά το τένις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο to10.gr, ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ κ. Δημήτρης Σταματιάδης μίλησε για όλα τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό τένις, την ανάπτυξή του με την αξιοποίηση του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχουν φέρει στο άθλημα οι επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, καθώς και τον μεγάλο στόχο της ομοσπονδίας, που είναι να φέρει ένα ΑΤΡ τουρνουά στο κέντρο της Αθήνας.

Για τους πρόσφατους αγώνες της Ελλάδας με την Τζαμάικα για το Davis Cup, στο Ace Tennis Club της Παλλήνης, είπε: "Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν και συνεισέφεραν στο να χαρούμε όλοι μια πραγματικά άψογη διοργάνωση. Η Ε.Φ.Ο.Α διαθέτει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να διεκπεραιώσει ακόμα και την πιο απαιτητική παγκόσμια διοργάνωση.

Ως προς το αγωνιστικό σκέλος ζήσαμε μια επική ανατροπή καθώς το 0-2 της πρώτης ημέρας μετατράπηκε σε 3-2 που μας έδωσε την μεγάλη νίκη και την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τον Σεπτέμβριο την άνοδο μας που πιστεύω πως δικαιωματικά αξίζουμε  στο World Group I Davis Cup. Εκτός από την μεγάλη νίκη πιστεύω ότι στην συνάντηση αυτή αναδείχθηκε και το ταλέντο των παιδιών που αγωνίστηκαν. Ο Μιχάλης (Περβολαράκης), ο Πέτρος (Τσιτσιπάς), ο Μάρκος (Καλοβελώνης), ο Αριστοτέλης (Θάνος) και ο Αλέξανδρος (Σκορίλας) μας γέμισαν αισιοδοξία για το μέλλον του ανδρικού Ελληνικού Τένις. Τα παιδιά αυτά είναι βέβαιο ότι σύντομα με τις παραστάσεις και τις εμπειρίες που θα αποκτήσουν και με την προσθήκη βέβαια του Στέφανου Τσιτσιπά θα αποτελέσουν μια Εθνική Ομάδα Ανδρών ικανή για πολύ μεγάλες διακρίσεις που μαζί και με την ισχυρή ομάδα Γυναικών του Fed Cup θα κάνουν περήφανη όλη την Ελλάδα."

Πλησιάζει ένας χρόνος από την εκλογή του κ. Σταματιάδη στην προεδρία της ΕΦΟΑ και όπως ανέφερε σ' αυτό το διάστημα ήδη επιλύθηκαν σημαντικά προβλήματα, σε μια πολύ απαιτητική περίοδο λόγω της πανδημίας: "Συμπληρώνεται πράγματι σε λίγο ένας χρόνος που είχα  την μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη να αναλάβω την Προεδρία της ΕΦΟΑ. Μίας ισχυρής και πραγματικά μεγάλης Ομοσπονδίας στην οποία εκτός από το τένις το οποίο γνωρίζει στη  χώρα μας εκρηκτική άνοδο ανήκουν και άλλα αθλήματα τα οποία έχουν τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δυναμική όπως το σκουός, το πάντελ, η ξυλορακέτα και το beach tennis.

Το τένις χάρη στις προσπάθειες των μελών των προηγούμενων διοικήσεων, στις οποίες από το 2004 μετείχα ως Γεν.Γραμματέας, υπό την Προεδρία του Σπύρου Ζαννιά όλα αυτά τα χρόνια, εξαπλώθηκε από άκρο σε άκρο σε όλη την Ελλάδα με τη δημιουργία εγκαταστάσεων ακόμα και στις πλέον ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας, απέβαλε τον ελιτίστικο χαρακτήρα του παρελθόντος, αγκαλιάστηκε από όλες τις ηλικίες της ελληνικής κοινωνίας, έγινε πλέον πρωταγωνιστής στα διεθνή τενιστικά δρώμενα. Οι εκλογές από τις οποίες εκλέχθηκα Πρόεδρος της ΕΦΟΑ ανέδειξαν μία ισχυρή πλειοψηφία για το Διοικητικό Συμβούλιο και απόλυτη πλειοψηφία για όλα τα υπόλοιπα θεσμικά Όργανα της Ομοσπονδίας μας.

Πρώτη μου επιδίωξη υπήρξε η προσπάθεια για την αποκατάσταση της ενότητας όλων των τάσεων του χώρου μας, με την ανάληψη πρωτοβουλιών και προτάσεις για την ανάθεση αρμοδιοτήτων κατά τη συγκρότηση του Δ.Σ, με απόλυτο σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα και τα μηνύματά του. Η προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή είναι και θα συνεχίσει να είναι διαρκής καθώς στο ελληνικό τένις δεν περισσεύει κανείς.

Η αμέσως επόμενη ήταν η ασφαλής επανέναρξη της αγωνιστικής μας δραστηριότητας, η οποία είχε ανασταλεί λόγω της πανδημίας.

Προτεραιότητα η υγεία και η ασφάλεια όλων των αθλητριών και αθλητών μας και όλων των παρευρισκομένων στους χώρους των αγώνων. Παρά την μεγάλη πίεση η επανέναρξη της αθλητικής μας δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε ομαλά και το αγωνιστικό μας πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ασφάλεια χάρις στην μεγάλη υπευθυνότητα που επέδειξε η οικογένεια του ελληνικού τένις με την πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Μεταξύ των πολλών άλλων δράσεων της ομοσπονδίας μας που συντελέσθηκαν στο διάστημα αυτό ενδεικτικά αναφέρω την απόλυτα επιτυχή διοργάνωση των Davis Cup στην Κρήτη και στην Αθήνα. Δύο απαιτητικότατες διοργανώσεις που ανέλαβε η ΕΦΟΑ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία μέσα σε διάστημα λίγων μόλις μεταξύ τους μηνών.

Την απόφαση του Δ.Σ για την διεξαγωγή σχολής προπονητών Β και Γ κατηγορίας για το τένις και Γ κατηγορίας για το σκουός. Ήδη το σχετικό αίτημα έχει σταλεί στην ΓΓΑ με την οποία είμαστε σε συνεννόηση σχετικά με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην σχολή. Την ανάληψη της διοργάνωσης του Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος Beach Tennis που θα διεξαχθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου στην Κρήτη. Tην προσέλκυση ισχυρών χορηγών οι οποίοι συνεισφέρουν στις διοργανώσεις μας και την ανάπτυξη του ελληνικού τένις."

Για τη συμβολή του Στέφανου και της Μαρίας στην ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας, είπε: "Είμαστε πράγματι στην ευχάριστη θέση να έχουμε δύο αθλητές στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης σε άνδρες και γυναίκες. Και ειδικά αθλητές με ήθος, αγωνιστικότητα και λαμπρό αγωνιστικό μέλλον. Αποτελούν τη 'διαφήμιση' του αθλήματός μας. Είναι ευτυχής συγκυρία για το ελληνικό τένις να έχει αθλητές/τριες τέτοιου βεληνεκούς, όπως ο Στέφανος και η Μαρία. Να προσθέσουμε  και την ηλικιακά μικρότερή τους Μιχαέλα Λάκη της οποίας οι μέχρι τώρα επιτυχίες πείθουν ότι θα έχει και η ίδια μια ανάλογη πορεία ενώ είναι βέβαιο θα ακολουθήσουν και άλλα παιδιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρόσφατο Australian Open συμμετείχαν 7 ελληνόπουλα, αριθμός που θα αποτελούσε επίτευγμα ακόμα και για πολύ μεγαλύτερες πληθυσμιακά χώρες. Ήδη είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε τον Στέφανο και την Μαρία να αγωνίζονται με το εθνόσημο στο στήθος στους αγώνες των Εθνικών μας ομάδων στο Davis Cup, στο Fed Cup και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο."

Για το στόχο της ομοσπονδίας να διοργανώσει τουρνουά ΑΤΡ στο Παναθηναϊκό Στάδιο: "Ως προς τον μεγάλο στόχο της διεξαγωγής ενός μεγάλου επαγγελματικού πρωταθλήματος στην χώρα μας θα ήθελα να τονίσω ότι οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση και συνεχίζονται. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος.

Ειδικά για τα πρωταθλήματα των ανδρών καθώς ο αριθμός τους είναι σταθερός σε ολόκληρη την γη. Ενοικιάζονται ή πωλούνται με μεγάλο κόστος. Χρηματοδοτούνται παγκοσμίως είτε από τις κυβερνήσεις είτε από τους ιδιώτες χορηγούς. Είναι επίσης αντιληπτό ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι να αγωνιστεί ο Στέφανος με κλειστό συμβόλαιο τουλάχιστον τριών ετών καθώς και ότι τα εισιτήρια είναι βασικός παράγοντας εσόδων. Απαιτείται ένα ποσό μεγαλύτερο του 1.000.000 για την διοργάνωση ενός πρωταθλήματος ATP 250.

Όπως προανέφερα έχει συσταθεί ήδη από το ΔΣ της ΕΦΟΑ επιτροπή για να διερευνήσει τις συνθήκες υλοποίησης του μεγάλου αυτού στόχου. Η επιδίωξη και το όραμα είναι η διοργάνωση να πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ένα τέτοιο γεγονός θα αποτελέσει την πιο δυνατή διαφήμιση για το ελληνικό τένις, τον ελληνικό αθλητισμό και βέβαια τον ελληνικό τουρισμό.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι συνθήκες στην χώρα μας είναι πλέον ώριμες για μια τέτοια διοργάνωση και ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού στόχου."

Όσο για το αν η ΕΦΟΑ έχει βοηθηθεί από την Πολιτεία στις δράσεις της: "Ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό το οποίο η πολιτεία υποχρεούται να προστατεύει μέσω των αρμοδίων φορέων της. Το τελευταίο διάστημα έχουν νομοθετηθεί νέοι θεσμοί που βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση όπως π.χ. το μητρώο των σωματείων, η συμμετοχή στα ΔΣ εκπροσώπων των Αθλητών-Αθλητριών και του Συλλόγου Προπονητών κ.α.

Πιστεύω ειδικά για το μητρώο των σωματείων ότι η διαδικασία και οι προϋποθέσεις  ένταξης και επικαιροποίησης των σωματείων μας θα μπορούσε να απλουστευθεί έτσι ώστε να διευκολυνθούν και τα σωματεία τα οποία δεν διαθέτουν ακόμα την απαιτούμενη γραμματειακή και λογιστική οργάνωση και υποστήριξη.

Η Πολιτεία με τους αρμόδιους φορείς της όπως το Υπουργείο Πολιτισμού, Τουρισμού, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει δείξει έμπρακτα την στήριξη της στις διοργανώσεις μας όπως στα πρόσφατα Davis Cup της Κρήτης και της Αθήνας."

Για τον τρόπο που σκοπεύει να ενισχύσει η ομοσπονδία τους αθλητές: "Καταρχήν δε συμφωνώ με τον ισχυρισμό ότι στο παρελθόν δεν υπήρξε στήριξη στους αθλτητές/-τριες μας. Να θυμίσω ότι πριν την οικονομική κρίση υπήρξε ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των κορυφαίων αθλητών-αθλητριών μας με την πλήρη κάλυψη των μετακινήσεων τους σε όλους τους προορισμούς που εκείνοι επέλεγαν να αγωνιστούν.

Η ενίσχυση και η στήριξη των αθλητών-αθλητριών από την ΕΦΟΑ εκτός από οικονομική  εκφράζεται και με πολλούς άλλους τρόπους.

Με την ανάθεση από την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεκάδων διεθνών πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών Juniors αλλά και επαγγελματικών έχει δημιουργηθεί ένα πλέγμα διεθνών πρωταθλημάτων τα οποία αναπτύσσονται ισόρροπα σε όλη την Ελληνική Περιφέρεια και τα μεγάλα αστικά κέντρα. Τα οφέλη της ανάπτυξης όλων αυτών των διεθνών πρωταθλημάτων είναι προφανή. Τα παιδιά μας αγωνίζονται στην Ελλάδα αποκτώντας πόντους στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή κατάταξη και πολύτιμες εμπειρίες δίχως την οικονομική αφαίμαξη των γονιών τους καθώς γλιτώνουν τις μετακινήσεις στο εξωτερικό, οι τοπικές κοινωνίες έρχονται σε καλύτερη επαφή με το άθλημα γεγονός που βοηθάει περαιτέρω στην ανάπτυξή του περιφερειακά και ταυτόχρονα το ελληνικό τένις συνεισφέρει ουσιαστικά στην ελληνική οικονομία και τον ελληνικό τουρισμό με την φιλοξενία των αθλητών-αθλητριών, των προπονητών και των συνοδών τους που επισκέπτονται την χώρα μας για να αγωνιστούν στα διεθνή μας πρωταθλήματα.

Πάμε λοιπόν στο σήμερα.

Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για την περαιτέρω ενίσχυση των αθλητών-αθλητριών μας.

Ήδη για το 2022 έχει αποφασιστεί και έχει συμπεριληφθεί  στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΕΦΟΑ η ουσιαστική ενίσχυση των αθλητών-αθλητριών μας σύμφωνα με απόλυτα αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια.

Γι’ αυτό το λόγο έχει δημιουργηθεί η κατηγοριοποίηση των αθλητών-αθλητριών μας ως εξής:

-Στην πρώτη κατηγορία ενίσχυσης ανήκουν οι αθλητές-αθλήτριες που μετέχουν στις Εθνικές μας ομάδες Ανδρών και Γυναικών ή συμμετέχουν σε κάποια από τα 4 Grand Slams.

-Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι αθλητές-αθλήτριες που συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες ανάλογα με τις επιδόσεις τους και

-Στην τρίτη κατηγορία οι αθλητές-αθλήτριες που διακρίνονται στα εγχώριά μας πρωταθλήματα."

Για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων, κάτι που με τον καιρό γίνεται όλο και πιο αναγκαίο: "Η εκρηκτική άνοδος του ελληνικού τένις αλλά των άλλων αθλημάτων της ομοσπονδίας μας έχουν δημιουργήσει επιτακτική την ανάγκη για την δημιουργία νέων γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Η ΕΦΟΑ συνεργάζεται με τα σωματεία και τις Ενώσεις μας και  την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων αλλά και την ποιοτική αναβάθμιση σε πολλές από τις υπάρχουσες. Καθημερινά γεννιούνται νέα σωματεία με συνέπεια η ανάγκη για νέα γήπεδα να είναι τεράστια.

Το τένις είναι πλέον το άθλημα για όλους, με μεγάλη κοινωνική εξάπλωση και με ευχαρίστηση διαπιστώνω ότι και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκδηλώνουν την έντονη επιθυμία για τη δημιουργία νέων γηπέδων τένις σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία και την ΕΦΟΑ.

Όλη αυτή η κοσμογονία που παρατηρείται κύρια στο ελληνικό τένις αλλά και στα άλλα αθλήματά μας πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα έτσι ώστε σε πολύ σύντομο χρόνο να πολλαπλασιαστούν οι γηπεδικές μας εγκαταστάσεις, γεγονός που θα συνεισφέρει καταλυτικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των αθλημάτων μας.

Με την ευκαιρία της ερώτησής σας θα ήθελα να αναφερθώ και στο ΟΑΚΑ το οποίο αποτελεί τον φυσικό χώρο της Ομοσπονδίας μας και του Ελληνικού Τένις.

Η ΕΦΟΑ, ως ο μοναδικός φορέας που καλλιεργεί νόμιμα το τένις στην πατρίδα μας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τους κανόνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας, δεν είναι δυνατόν να είναι απούσα από τις εξελίξεις σχετικά με την εκμίσθωση των Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης, πόσω μάλλον όταν πρόκειται να παραχωρηθεί αυτό σε ιδιώτες για τα επόμενα 35 χρόνια!

Δεν είναι δυνατόν να αποκλείεται η συμμετοχή του επίσημου φορέα του ελληνικού τένις από τον φυσικό του χώρο προς χάριν των ιδιωτών.

Όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν η ΕΦΟΑ πρέπει να έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ για πολλές από τις σημαντικές της δράσεις όπως την δημιουργία εθνικού κέντρου προπόνησης, την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, την διοργάνωση σχολών Προπονητών, Διαιτητών κτλ.

Η εμπειρία και οι γνώσεις της ΕΦΟΑ και οι εκατοντάδες εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις μας καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της ουσιαστικής παρουσίας της ομοσπονδίας μας στο ΟΑΚΑ και σχετικά με το μείζονος σημασίας αυτό ζήτημα έχουμε εκδώσει αναλυτικό δελτίο τύπου και έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις."

Τέλος, για τα πλάνα για τη γιγάντωση του τένις, είπε: "Ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την περαιτέρω ανάπτυξη των αθλημάτων της ομοσπονδίας μας και ιδιαίτερα βέβαια του τένις, με την αξιοποίηση της απόλυτα θετικής συγκυρίας που έχουν δημιουργήσει οι τεράστιες επιτυχίες των χρυσών μας παιδιών αλλά και το ότι το τένις με κάθε αντικειμενική επιστημονική τεκμηρίωση έχει κριθεί ως το ασφαλέστερο άθλημα έναντι της πανδημίας.

Ολοι κρινόμαστε από την αποτελεσματικότητά μας στην υλοποίηση των στόχων. Προσωπικό μου πιστεύω υπήρξε πάντα η συνεργασία, η συλλογικότητα και η ομαδική δουλειά. Προχωρούμε μέσα από τη συλλογική λήψη αποφάσεων σε απόλυτη συνεργασία με τους θεσμοθετημένους φορείς του αθλήματος μας και την πολιτεία. Συνεχίζουμε και αξιοποιούμε το τεράστιο έργο που έχει υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενώσεις και την Εθνική Επιτροπή Διοίκησης, τους Προπονητές και τους Διαιτητές μας, εργαζόμαστε με βασικό στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη των αθλημάτων μας, τη στήριξη των Σωματείων-μελών μας και την ενίσχυση των αθλητών/-τριών μας, έτσι ώστε να αναδείξουμε το αγαπημένο μας άθλημα σε πρώτο άθλημα στην χώρα μας.

Ενδεικτικά μεταξύ των άμεσων στόχων της ΕΦΟΑ αναφέρω τα παρακάτω:

-Διεξαγωγή της Σχολής Προπονητών Β΄και Γ΄κατηγορίας για το τένις και Γ΄κατηγορίας για το σκουός.

-Διεξαγωγή σχολών Επιδιαιτησίας-Διαιτησίας.

-Δημιουργία δύο Εθνικών Κέντρων Προπόνησης, ένα στην Β. Ελλάδα και ένα στην Αθήνα για τους επίλεκτους αθλητές μας.

-Υποστήριξη των Σωματείων μας και των αθλητών μας σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση με αντικειμενικά κριτήρια που ανέφερα παραπάνω.

-Συνεργασία με τα Σωματεία και τις Ενώσεις μας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την δημιουργία νέων γηπεδικών εγκαταστάσεων για τα αθλήματά μας.

-Δημιουργία της νέας Ενωσης των Σωματείων των νήσων του Αιγαίου.

-Ανάθεση στην χώρα μας εκτός από τις υπάρχουσες και νέων μεγάλων διεθνών διοργανώσεων.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι φιλοξενήσαμε ήδη με απόλυτη επιτυχία φέτος στην χώρα μας την νικηφόρα συνάντηση της εθνικής μας ομάδας ανδρών με τη Τζαμάικα για το DAVIS CUP, ενώ έχουμε ήδη αναλάβει τη διοργάνωση του MASTERS του σκουός για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως και το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Beach Tennis της Κρήτης, επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

-Περαιτέρω αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της ομοσπονδίας μας με τη δημιουργία νέας ιστοσελίδας.

-Έμφαση στους τρόπους επικοινωνίας με στόχο την ανάδειξη του έργου της ΕΦΟΑ αλλά και την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των μελών της μεγάλης μας οικογένειας.

-Προσέλκυση νέων χορηγών.

-Ως προς το αγωνιστικό περιληπτικά αναφέρω ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα και ο αγωνιστικός σχεδιασμός για τη φετινή χρονιά έχουν ήδη εγκριθεί ομόφωνα τόσο από την Εθνική Επιτροπή Πρωταθλημάτων και το Δ.Σ της ΕΦΟΑ και ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Στις καινοτομίες του νέου μας προγράμματος ανήκουν οι νέοι θεσμοί των seniors βαθμολογούμενων πρωταθλημάτων, το Διασυλλογικό Κύπελλο, τα Όπεν πρωταθλήματα και γενικά υπάρχει μια μεγαλύτερη ευελιξία στην ανάθεση και διοργάνωση πρωταθλημάτων στα σωματεία που το επιθυμούν.

Στόχος μου είναι σταδιακά όλες οι δράσεις των αθλημάτων μας, όλων των κατηγοριών και όλων των ηλικιών να διοργανώνονται κάτω από την 'ομπρέλα' της ΕΦΟΑ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots