Ο νέος ρόλος της Svitolina στον αγώνα της Ουκρανίας

 
Elina Svitolina
Elina Svitolina © Abierto GNP Seguros
tn team Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 - 11:36

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, όρισε για νέα πρέσβειρα του fundraising που δημιούργησε για τη στήριξη στην Ουκρανία, United24, την κορυφαία Ουκρανή τενίστρια των τελευταίων χρόνων, Elina Svitolina.

Αν και αυτή την περίοδο εγκυμονεί το πρώτο της παιδί με τον σύζυγό της, Gael Monfils, με αποτέλεσμα να απουσιάζει από το tour και να έχει πέσει στο Νο.2 της χώρας, η Elina Svitolina παραμένει φυσικά η πιο μεγάλη τενίστρια της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος Zelensky και δημιουργός του United24, του fundraising που δημιουργήθηκε πριν από ένα μήνα για τη συγκέντρωση χρημάτων και βοήθειας στην Ουκρανία, όρισε τη Svitolina για νέα πρέσβειρα της πρωτοβουλίας αυτής, μαζί με τον πρώην ποδοσφαιριστή και επίσης πολύ γνωστό και σπουδαίο Ουκρανό αθλητή, Andriy Shevchenko.

"Για να μην μειωθεί η προσοχή στην Ουκρανία, πρέπει να μιλάμε στον κόσμο σε άλλες χώρες. Ως εκ τούτου, ένας από τα βασικά καθήκοντα του United24, εκτός από τη συγκέντρωση χρημάτων φυσικά, είναι και το να φέρνει την προσοχή στην Ουκρανία, στον αγώνα μας για ελευθερία", είπε ο πρόεδρος Zelensky, ο οποίος ευχαρίστησε τη Svitolina που από την αρχή της ρωσικής εισβολής χρησιμοποιεί το βήμα της για να μιλήσει για την κατάσταση στην πατρίδα της και να βοηθήσει με κάθε τρόπο.

"Κάθε φορά που κέρδιζα, ήμουν χαρούμενη που έφερνα μια νίκη για την πατρίδα μου. Ήμουν πάντα υπερήφανη που είμαι Ουκρανίδα. Σήμερα, που η χώρα μου αντιμετωπίζει έναν τρομερό εχθρό, δεν θα απομακρυνθώ. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχει η Ουκρανία τη σημαντικότερη νίκη της. Είναι τιμή για μένα να ενταχθώ στη United24 και να ενώσω τις δυνάμεις μου με τον πρόεδρο της Ουκρανίας", είπε η Svitolina, άλλοτε Νο.3 στον κόσμο.

Η Svitolina θα διοργανώσει έναν αγώνα επίδειξης στον οποίο θα συμμετέχει και η κορυφαία τενίστρια του κόσμου, Iga Swiatek, στο τέλος του Ιουλίου, που θα συγκεντρώσει χρήματα για το United24. Θυμίζουμε πως η Swiatek μίλησε για την Ουκρανία και στην απονομή του φετινού Roland Garros μετά την κατάκτηση του τίτλου , εκφράζοντας τη στήριξή της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots