Becker: "Στη φυλακή ήμουν ένα τίποτα"

 
Becker: "Στη φυλακή ήμουν ένα τίποτα"
© REUTERS/Peter Cziborra
tn team Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 - 12:44

Ο Boris Becker παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή του, για την οποία μάλιστα διέρρευσε πως παραχώρησε έναντι μισού εκατομμυρίου ευρώ!

Ο Boris Becker είχε καταδικαστεί σε 2,5 χρόνια φυλάκισης, με τη μισή θητεία να είναι υποχρεωμένος να την περάσει στη φυλακή, όμως υπήρχε μια παράμετρος που εντόπισαν οι δικηγόροι του και του επέτρεψαν να αποφυλακιστεί πρόωρα: Αλλοδαποί πολίτες που έχουν καταδικαστεί για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, δικαιούνται απέλαση από τη Μεγάλη Βρετανία αν έχουν εκτίσει ένα σημαντικό μέρος της ποινής - ο Becker βρισκόταν ήδη 6 μήνες στη φυλακή του Huntercombe.

Ναι μεν με την απέλαση ο Becker δεν θα μπορεί να επιστρέψει σε ένα από τα αγαπημένα του μέρη, το Wimbledon, ωστόσο θα έχει τη δυνατότητα να περάσει τις γιορτές κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα, στη Γερμανία.

Επιπλέον, τα χρήματα, για τα οποία τιμωρήθηκε με εγκλήματα φοροδιαφυγής και απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων, δεν θα λείψουν από το σπίτι του Becker, αφού φαίνεται πως η πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην οποία μίλησε εκτενώς για την εμπειρία του στη φυλακή, ήταν ένα ντιλ 500 χιλιάδων ευρώ!

"Στη φυλακή ήμουν ένα τίποτα. Είσαι απλά ένας αριθμός. Ο δικός μου ήταν το A2923EV. Δεν με φώναζαν Boris, με φώναζαν με τον αριθμό μου και κανέναν δεν ενδιέφερε το ποιος ήμουν έξω από τη φυλακή", είπε ο Boris, στη συνέντευξη που θα μεταδοθεί σε λίγες ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό της Γερμανίας Sat.1.

Τα αποσπάσματα της συνέντευξης διέρρευσαν από τη γερμανική εφημερίδα Bild και ο Γερμανός πρώην πρωταθλητής και νυν σχολιαστής και προπονητής, φαίνεται να λέει μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τις εμπειρίες του στη φυλακή.

"Νομίζω πως ανακάλυψα ξανά τον άνθρωπο μέσα μου, τον άνθρωπο που ήμουν μια μέρα. Πήρα ένα σκληρό μάθημα. Ένα επίσης πολύ ακριβό και πολύ επίπονο μάθημα. Φυσικά, όλα όσα συνέβησαν με δίδαξαν κάτι σημαντικό και άξιζε τον κόπο: πως υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν για καλό λόγο."

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild, o Becker δούλεψε σε όλη του τη θητεία ως βοηθός του προπονητή των φυλακών, βοηθώντας με την εμπειρία και τις γνώσεις του τους συνομήλικους συγκρατούμενούς του. Επιπλέον και ο ίδιος ασχολήθηκε αρκετά με το σώμα του, κάνοντας πολλές ώρες άσκηση.

Για την ημέρα που αποφυλακίστηκε, είπε πως ήταν μια στιγμή ευτυχίας, αλλά φορτωμένη και από μια ένταση που καθόρισε την ατμόσφαιρα στο κελί του.

"Από τις 6 το πρωί εκείνη τη μέρα καθόμουν στην άκρη του κρεβατιού και περίμενα να ανοίξει η πόρτα. Στις 7:30 ήρθαν για να με πάρουν, άνοιξαν την πόρτα και με ρώτησαν αν ήμουν έτοιμος. Είχα ήδη ετοιμάσει όλες μου τις βαλίτσες και τους είπα: 'Πάμε!'"

Εκτός από τη μεγάλη οικονομική συμφωνία που έκανε με το Sat.1, ο Becker θα συμμετέχει ακόμα σε μια υπερπαραγωγή της Apple TV, που περιλαμβάνει κι άλλους θρύλους του αθλήματος όπως οι John McEnroe, Bjorn Borg, Novak Djokovic και Mats Wilander, ενώ φημολογείται πως το ιδιωτικό τζετ με το οποίο ταξίδεψε στη Γερμανία από την Αγγλία, ανήκει σε αμερικανική εταιρεία κολοσσό, που έχει αγοράσει τα δικαιώματα της περιπέτειας του Becker και περιέχει αποκλειστικό υλικό από στιγμές του Γερμανού λίγο πριν μπει στη φυλακή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots