Κύργιος: "Είμαι ο λιγότερο επαγγελματίας παίκτης στο tour"

 
Κύργιος: "Είμαι ο λιγότερο επαγγελματίας παίκτης στο tour"
tn team Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 - 10:45

Ο Νικ Κύργιος ήταν καλεσμένος στο podcast του Logan Paul και μίλησε για το πόσο... λίγο επαγγελματίας είναι, για τη σύγκριση Roger Federer και Michael Jordan, για την ευκαιρία του στο Wimbledon και για τον... ανόητο κανονισμό του toilet break.

Για πολλά θέματα μίλησε ο Νικ Κύργιος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο podcast IMPAULSIVE του Logan Paul και όπως πάντα έδωσε αρκετούς... τίτλους!

"Το τένις είναι δύσκολο επειδή πρέπει να μάθεις να ζεις με την αποτυχία. Κάθε εβδομάδα υπάρχει μόνο ένας νικητής και όλοι οι υπόλοιποι είναι ηττημένοι. Και δεν είναι μόνο ένα ματς, αφού πιθανότατα θα ακολουθήσει μια ήττα και την επόμενη εβδομάδα", είπε ο Αυστραλός, ο οποίος παραδέχτηκε στη συνέχεια πως πιθανότατα είναι ο τενίστας με τον λιγότερο επαγγελματισμό αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον όσον αφορά το top επίπεδο.

"Θα έλεγα πως εγώ είμαι ο λιγότερο επαγγελματίας τενίστας. Δεν κάνω ζέσταμα πριν από τους αγώνες μου, δεν έχω προπονητή, το δοκίμασα αλλά δεν μου ταίριαζε. Είναι το μόνο που γνωρίζω, απ' όταν ήμουν 7 ετών."

Ο Κύργιος μίλησε μεταξύ άλλων και για τα toilet break, που αποτέλεσαν για καιρό ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στο tour: "Οι κανόνες για το μπάνιο είναι τόσο ηλίθιοι, συνέχεια τσακώνομαι με τους διαιτητές γι' αυτό. Πολλές φορές παίρνω και πρόστιμο, αλλά δεν νομίζω ότι κάνω κάτι τρελό. Αν το συγκρίνεις με άλλα αθλήματα, απλά είμαι ο εαυτός μου."

Για τη χαμένη ευκαιρία στο Wimbledon, αλλά και το "διάλειμμα" που θα έκανε αν κέρδιζε Slam, είπε: "Το Wimbledon πέρσι ήταν η ευκαιρία μου, ήταν πραγματικά η ευκαιρία μου. Αν είχα κερδίσει, ειλικρινά, νομίζω πως θα σταματούσα το τένις για τουλάχιστον έναν χρόνο ή δυο. Πιστεύω πως μπορώ να κερδίσω Grand Slam. Στο Wimbledon ήμουν κοντά, ήμουν 2 σετ μακριά από το να τα καταφέρω. Κέρδισα το 1ο σετ και σκέφτηκα ότι αυτό είναι, αλλά μετά δεν ήμουν σε θέση να διατηρήσω το ίδιο επίπεδο και ο Novak έμεινε στο ίδιο επίπεδο και κατάφερε να με κερδίσει."

Τέλος, ο Κύργιος συνέκρινε τον Michael Jordan με τον Roger Federer, λόγω του μεγέθους του Ελβετού και του γεγονότος πως σημάδεψε το τένις όσο κανείς άλλος, αλλά φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Novak Djokovic, που στα ρεκόρ έχει ξεπεράσει τον Federer.

"O Federer και ο Jordan είναι αρκετά παρόμοιοι, αλλά νομίζω στατιστικά ο Novak είναι καλύτερος. Ο Jordan πιστεύω πως θα μπορούσε να παίζει στο NBA ακόμα και στη σημερινή εποχή, ενώ φαίνεται πως ο McEnroe ή ο Sampras δεν θα είχαν καμία ελπίδα αν έπαιζαν σήμερα στο επίπεδο που έπαιζαν τότε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots