Federer: "Πέρσι ήταν δύσκολα, αλλά τώρα νιώθω καλά"

 
Federer: "Πέρσι ήταν δύσκολα, αλλά τώρα νιώθω καλά"
© AELTC / Florian Eisele
tn team Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 - 12:57

Ο Roger Federer μίλησε για την δύσκολη περσινή χρονιά, τον ιδανικό επίλογο της επαγγελματικής του καριέρας και τη φετινή χρονιά, που είναι πιο ήρεμος και νιώθει πολύ καλύτερα.

Ο Federer επέστρεψε στο Centre Court ως ειδικός προσκεκλημένος και παρακολούθησε τους αγώνες από το Royal Box, δίπλα στη σύζυγό του και στη στην πριγκίπισσα της Ουαλίας, Kate Middleton.

Μιλώντας στο CNN, ο 41χρονος Ελβετός αναφέρθηκε στην περσινή του παρουσία στο Wimbledon, καθώς επισκέφτηκε το αγαπημένο του τουρνουά ως ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας του τουρνουά, που γιόρταζε τα 100 χρόνια του Centre Court.

Σε εκείνη τη φάση ο Roger ακόμα δεν είχε αποφασίσει οριστικά να σταματήσει από το tour: "Εκείνη τη στιγμή το γνώριζα πως μπορούσε να συμβεί, εξαιτίας όλων των προβλημάτων που αντιμετώπιζα με το γόνατο, αλλά θυμάμαι να λέω στον κόσμο πως θα ήθελα να τους δω την επόμενη χρονιά και πραγματικά το εννοούσα."

Θυμίζουμε πως τελικά ο επίλογος του σπουδαίου Roger γράφτηκε στο Laver Cup του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο του 2022, με τους μεγαλύτερους αντιπάλους της καριέρας του, Rafael Nadal, Novak Djokovic και Andy Murray, να είναι παρόντες: "Τη σκεφτόμουν καιρό αυτή τη στιγμή, πόσο επώδυνη θα είναι, πόσο θα μπορούσα να το χαρώ, όμως τελικά κατέληξε σε κάτι πολύτιμο, από τη δική μου οπτική γωνία τουλάχιστον. Το να περιτριγυρίζομαι από τους Rafa, Novak, Murray, Borg, McEnroe, Laver, Edberg, την ομάδα μου και την οικογένειά μου... ήταν ένα πολύ όμορφο κλείσιμο και είμαι χαρούμενος που έγινε έτσι, επειδή φοβόμουν πολύ αυτή τη στιγμή, τη στιγμή που θα άφηνα το παιχνίδι"

Όσο για το πως νιώθει και πως περνάει μακριά από το tour, είπε: "Τώρα νιώθω καλά. Η περσινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη, γιατί ακόμα προσπαθούσα να επιστρέψω στο tour και υπέφερα πολύ με το γόνατό μου."

Τέλος, ο Federer μίλησε και για το πρόσφατο ταξίδι που έκανε στο Λεσότο μαζί με την οικογένειά του, στα πλαίσια της δράσης του ιδρύματός του, Roger Federer Foundation: "Αυτό το ταξίδι ήταν πολύ ξεχωριστό, πιο ξεχωριστό από τα υπόλοιπα που έχω κάνει για το ίδρυμά μου, γιατί μπορούσα να έχω μαζί μου και τα τέσσερα παιδιά μου, καθώς και τη σύζυγό μου και τη μητέρα μου. Περάσαμε υπέροχα. Μείναμε 3-4 μέρες εκεί, ταξιδέψαμε σε όλο το Λεσότο, μια χώρα που ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να πάω, ενώ συνδεθήκαμε και με όλο το δίκτυο του ιδρύματός μας, που υποστηρίζει την προσχολική εκπαίδευση εκεί από το 2020. Δεν ήταν ένα ταξίδι για μένα, αλλά για τα παιδιά μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots