Swiatek: "Η WTA χρειάζεται να πάρει πιο ευνοϊκές αποφάσεις για τις παίκτριες"

 
Swiatek: "Η WTA χρειάζεται να πάρει πιο ευνοϊκές αποφάσεις για τις παίκτριες"
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023 - 14:21

Η Iga Swiatek εξήγησε σε συνέντευξή της για το Eurosport, πως οι κινήσεις που κάνει η WTA για να προωθήσει το προϊόν, καταλήγουν να κάνουν κακό στις παίκτριες, που παράγουν αυτό το προϊόν.

"Το καλαντάρι αλλάζει και μας βάζει ακόμα περισσότερα καθήκοντα. Πρέπει να δίνουμε ακόμα περισσότερη ενέργεια σε κάποια τουρνουά, επειδή κάποια τουρνουά γίνονται μεγαλύτερα σε διάρκεια", είπε η Swiatek στις δηλώσεις που έκανε για το Eurosport, αναφερόμενη στις αλλαγές που γίνονται από τη WTA ώστε να ανεβεί περισσότερο το προϊόν.

Απλά δεν ευνοεί αυτό που προωθεί η WTA σε άλλες πτυχές, όπως είναι η ψυχική υγεία, η ισορροπία στη ζωή γενικότερα, αλλά και η σωματική υγεία. Στη θέση τους θα έπαιρνα αποφάσεις που θα ήταν πιο ευνοϊκές για αυτό που προωθούν και υποστηρίζουν", πρόσθεσε η κορυφαία τενίστρια του κόσμου.

Στην ίδια συνέντευξη, η Swiatek μίλησε και για τη σεζόν του 2023 και τι της έδωσε σε προσωπικό επίπεδο. Θυμίζουμε πως ήταν μια σεζόν που ξεκίνησε με πολλή πίεση για την Πολωνή, αφού όπως έχει πει και σε άλλες συνεντεύξεις της η συνεχής υπεράσπιση του Νο.1 δεν της επέτρεπε να παίζει ελεύθερα, αλλά έκλεισε πολύ καλά, με την κατάκτηση του WTA Finals και την επιστροφή της στην κορυφή.

"Ήταν μια απαιτητική σεζόν που μου δίδαξε πολλά και αυτό με κάνει ακόμα πιο περήφανη. Τα αποτελέσματά μου αυτή τη σεζόν ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου. Κατάφερα να επιστρέψω στο Νο.1 και το έκανα στο Κανκούν με όλη την πίεση και κάτω από περίεργες συνθήκες."

Για την άνοδο της Aryna Sabalenka στο Νο.1 μετά το US Open, είπε: "To άξιζε. Είχε μια σπουδαία σεζόν. Κέρδισε ένα Grand Slam, ήταν φιναλίστ σε ακόμα ένα και σε δυο ακόμα ημιτελικούς, οπότε είχε μια καταπληκτική σεζόν."

Για τη δική της κατάσταση πριν και μετά την πτώση της από την κορυφή: "Η πίεση για το Νο.1 με συνεπήρε στα μέσα της σεζόν. Δεν έπαιζα ελεύθερα μέχρι και το US Open. Ήξερα ότι έπρεπε να αλλάξω τη νοοτροπία μου και να προσεγγίσω διαφορετικά τα άλλα τουρνουά, να είμαι διαφορετική παίκτρια που δεν εστιάζει σε όλα αυτά. Παρόλο που το προσπαθούσα συνέχεια, δεν λειτουργούσε πάντα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots