ATP
Nadal: "Ο Thiem έχει ό,τι χρειάζεται" (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal
tennisnews team Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 - 11:12

Λίγο μετά τον θρίαμβό του στη Μαδρίτη, όπου κατέκτησε τον 30ό Masters τίτλο του, ο Rafael Nadal μίλησε για την μεγάλη υποστήριξη που είχε από τους συμπατριώτες του, για τη θετική ενέργεια που πήρε από αυτή την εβδομάδα, αλλά και για τον Dominic Thiem, που θεωρεί πως έχει όλο το πακέτο για να πετύχει σε αυτό το άθλημα.

"Είναι πολύ συναισθηματικό να αγωνίζομαι μπροστά από αυτό το κοινό. Είναι απίστευτο για μένα. Δεν έχω τέτοια στήριξη πουθενά αλλού όπως εδώ. Είναι πολύ συναισθηματική στιγμή και είμαι πολύ χαρούμενος", τόνισε αρχικά ο Rafa, αναφερόμενος στους συμπατριώτες του που γέμισαν τις κερκίδες στο court Manolo Santana, σε όλους τους αγώνες του.

Στους δυο τελευταίους τίτλους του, σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη, ο Nadal κέρδισε τον ίδιο αντίπαλο στους τελικούς, τον Dominic Thiem. Μπορεί να μην έχασε κανένα σετ στους δυο αγώνες, αλλά ο Αυστριακός πάλεψε πολύ σκληρά, ειδικά σήμερα, ενώ και στα δυο τουρνουά απέδειξε πως μετά τον Nadal, ήταν ο καλύτερος παίκτης στο χώμα αυτή την περίοδο.

"Θα διεκδικήσει μεγάλους τίτλους. Έχει ένα εκπληκτικό παιχνίδι, μεγάλο ενθουσιασμό και σωστή συμπεριφορά. Έχει όλα όσα χρειάζονται για να σημειώσει μεγάλες επιτυχίες σε αυτό το άθλημα και του εύχομαι τα καλύτερα", ανέφερε ο Nadal για τον Thiem.

Ο Nadal δεν θα έχει χρόνο για να γιορτάσει την επιτυχία του, ούτε για να ξεκουραστεί εντελώς καλά καλά, αφού θα αγωνιστεί αμέσως στη Ρώμη. Αυτή την εβδομάδα θα διεκδικήσει άλλον έναν μεγάλο τίτλο, στο Internazionali BNL d' Italia, όπου έχει αναδειχθεί πρωταθλητής 7 φορές!

"Είμαι λίγο κουρασμένος. Είχα πολλούς δύσκολους αγώνες αυτή την εβδομάδα, πάλεψα πολύ και έπαιξα κάτω υπό πίεση, αλλά όλες οι νίκες που είχα μου έδωσαν θετική ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Οπότε ελπίζω να είμαι έτοιμος για τη Ρώμη και θα προσπαθήσω για το καλύτερο που μπορώ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots