ATP
Πρώτο δείγμα θετικό για τον Rafa (vid)

 
Πρώτο δείγμα θετικό για τον Rafa (vid)
Πρώτο δείγμα θετικό για τον Rafa (vid)
tennisnews team Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 - 22:39

Ενθαρρυντική ήταν η επιστροφή του Rafael Nadal στα courts, καθώς ο Ισπανός απώλεσε μόλις 3 games από τον Federico Delbonis, στην πρώτη του αναμέτρηση μετά από 10 εβδομάδες και προκρίθηκε στον 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Ο Rafael Nadal τα πήγε εξαιρετικά στην πρώτη του εμφάνιση στο Ρίο και στον πρώτο του αγώνα μετά από 10 εβδομάδες, επικρατώντας του Federico Delbonis με 6-2, 6-1.

Ο 30χρονος Ισπανός, Νο. 5 στην παγκόσμια κατάταξη, προκρίθηκε στον 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θα αντιμετωπίσει τον Andreas Seppi. Ο Ιταλός κέρδισε από χθες τον Illya Marchenko έπειτα από έναν πολύ κλειστό αγώνα, με 6-3, 3-6, 7-6 (6). 

Ο Nadal, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008, έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό τένις. Αυτός ήταν ο πρώτος του αγώνας, από το Roland Garros, όπου είχε ενοχλήσεις στον καρπό του και αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του πριν από τον αγώνα του για τον 3ο γύρο με τον Marcel Granollers.

Ο Rafa αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα από τον μαχητικό Αργεντινό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Χρειάστηκε να σώσει break point για να ισοφαρίσει σε 1-1, ενώ αργότερα είχε 3 χαμένα break points, μέχρι τελικά να αξιοποιήσει την 4η ευκαιρία του και να κάνει το break για το 2-1. Ο Delbonis ωστόσο απάντησε αμέσως, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Nadal κυριάρχησε απόλυτα στο court, κέρδισε τα 10 από τα 11 επόμενα games και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, την οποία "κλείδωσε" έπειτα από 1 ώρα και 26 λεπτά, στο πρώτο του match point και μέσα σε αποθέωση.

Ο Rafa ήταν πολύ ουσιαστικός, δεν έκανε πολλά λάθη και κατάφερε να πάρει με εντυπωσιακό τρόπο το 2ο σετ, το οποίο είχε πολλά κλειστά games, αλλά σχεδόν όλες τις φορές, τον τελευταίο λόγο είχε ο Ισπανός αριστερόχειρας. 

Αυτή ήταν η 30ή νίκη του Nadal στη φετινή σεζόν, με τον Ισπανό να βελτιώνει το ρεκόρ του στο 30-8. Ήταν επίσης η 18η νίκη του στις τελευταίες 20 αναμετρήσεις του, αφού θυμίζουμε πως είχε κερδίσει τους 17 από τους 19 τελευταίους αγώνες του στη χωμάτινη σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots