ATP
Πρωταθλητής στην Ατλάντα ο De Minaur (vid)

 
Πρωταθλητής στην Ατλάντα ο De Minaur (vid)
Πρωταθλητής στην Ατλάντα ο De Minaur (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 - 8:56

O Alex De Minaur κέρδισε τον Taylor Fritz στον τελικό της Ατλάντας και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο BB&T Atlanta Open. Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος στην καριέρα του 20χρονου Αυστραλού.

Το καλύτερο για το τέλος κρατούσε ο Alex De Minaur στην Ατλάντα, ο οποίος έκλεισε πολύ δυνατά την εβδομάδα του και κατέκτησε το BB&T Atlanta Open, ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αμερικανική hard court season.

Ο 20χρονος Αυστραλός κέρδισε στον τελικό του BB&T Atlanta Open τον Taylor Fritz με 6-3, 7-6 (2), σε έναν αγώνα που είχε 8 άσους, 29/31 κερδισμένους πόντους στα πρώτα σερβίς, δεν απειλήθηκε με break point και "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Αμερικανού.

Στο 1ο σετ ο De Minaur έκανε 2 διαδοχικά break, στο 7ο (4-3) και στο 9ο game (6-3). Στο 2ο σετ δεν κατάφερε να "σπάσει" το σερβίς του Fritz, δεν απειλήθηκε όμως στο δικό του και στο tie-break ήταν αλάνθαστος, για να το κατακτήσει με 7-2 και να ολοκληρώσει το ματς έπειτα από 77 λεπτά στο court.

"Είναι ένας πολύ ξεχωριστός τίτλος για μένα. Το χρειαζόμουν αυτό. Ξεκίνησα δυνατά τη χρονιά και μετά είχα κάποιους τραυματισμούς. Περιμένεις να βρεις ξανά το επίπεδό σου, αλλά αυτό γίνεται πιο δύσκολο στην πράξη όταν επιστρέφεις από τραυματισμό. Έπαιξα εκπληκτικό τένις όμως και ήξερα πως αν είχα συνέπεια τα καλά αποτελέσματα θα ερχόντουσαν. Αυτή είναι μια εβδομάδα που θα με βοηθήσει πολύ", δήλωσε ο De Minaur, ο οποίος κέρδισε τον 1ο τίτλο της καριέρας του στο ξεκίνημα της χρονιάς, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Για να προκριθεί στον τελικό, ο De Minaur απέκλεισε το Σάββατο έναν από τους καλύτερους servers στον κόσμο, τον "γίγαντα" Reilly Opelka. Ήταν ένα παιχνίδι που ο Αμερικανός πέτυχε 28 άσους, αλλά ο Αυστραλός ούτε τότε δεν απειλήθηκε με break point και αφού έκανε το μοναδικό break στο 3ο σετ, επικράτησε με 7-6 (4), 6-7 (5), 6-3.

Κέρδισε 9 θέσεις σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη ο 20χρονος, ο οποίος ανέβηκε στο Νο. 25, μόλις μια θέση χαμηλότερα από το career high του. O 21χρονος Fritz, ο οποίος πριν από ένα μήνα κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Eastbourne (1-2 σε τελικούς), κέρδισε 4 θέσεις και βελτίωσε το career high του, αφού για πρώτη φορά βρίσκεται στο Νο. 28.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots