ATP
Πρώτος τίτλος Masters για τον Medvedev

 
Πρώτος τίτλος Masters για τον Medvedev
Πρώτος τίτλος Masters για τον Medvedev
tennisnews team Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 - 1:23

O Daniil Medvedev επιβλήθηκε του David Goffin με 2-0 σετ και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Σινσινάτι, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο Masters 1000 της καριέρας του.

Ο Medvedev κέρδισε τον Goffin με 7-6 (3), 6-4 στον τελικό του Western & Southern Open, για να γίνει ο νέος πρωταθλητής του Cincinnati Masters και να ολοκληρώσει με τον ιδανικότερο τρόπο το πέρασμά του από τα τουρνουά της US Open series.

Ο 23χρονος Ρώσος, ο οποίος ήταν φιναλίστ στο Citi Open και στο Rogers Cup τις προηγούμενες εβδομάδες, ήταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο τον τελευταίο μήνα και δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να το επιβεβαιώσει σήμερα, με την κατάκτηση του πρώτου μεγάλου τίτλου του. Συνολικά, είχε 14 νίκες στις 16 αναμετρήσεις που έδωσε στα αμερικάνικα γήπεδα. Μετράει επίσης 44 νίκες στη φετινή σεζόν, περισσότερες από κάθε άλλον. 

Αν και προηγήθηκε με γρήγορο break στο 1ο σετ, "ξεφεύγοντας" μέχρι και με 4-1, ο Goffin κατάφερε να τον ισοφαρίσει σε 4-4. Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, εκεί όπου ο Ρώσος έκανε τα λιγότερα λάθη και ήταν πολύ σταθερός για να προηγηθεί με 6-2 και τελικά να το κατακτήσει με 7-3.

Και στο 2ο σετ ο Medvedev έκανε γρήγορα το break, στο πρώτο κιόλας game, για να βρεθεί μπροστά με 2-0. Δεν κοίταξε πίσω του στο σετ αυτό ο Ρώσος, ο οποίος απειλήθηκε μονάχα στο 10ο game από τη γραμμή του σερβίς, καταφέρνοντας ωστόσο να επιστρέψει από το 15-40 και να "κλειδώσει" τη νίκη του με 4 κερδισμένους πόντους στη σειρά, σε 1 ώρα και 39 λεπτά παιχνιδιού.

Εκτός από το σπουδαίο επίτευγμα της κατάκτησης ενός Masters τίτλου, ο Medvedev θα κάνει κι άλλο ένα, καθώς θα μπει για πρώτη φορά στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο. Θα ξεπεράσει τους Alexander Zverev, Kei Nishikori και Στέφανο Τσιτσιπά, για να σκαρφαλώσει από το Νο. 8 στο Νο. 5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots