ATP
Άνοιξε λογαριασμό ο Hurkacz (vid)

 
Άνοιξε λογαριασμό ο Hurkacz (vid)
Άνοιξε λογαριασμό ο Hurkacz (vid)
tennisnews team Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 - 20:00

Σε μια ούτως ή άλλως φανταστική χρονιά, ο Hubert Hurkacz κατέκτησε και τον πρώτο του ΑΤΡ τίτλο, στο Winston-Salem, για να γίνει ο πρώτος Πολωνός που κερδίζει τίτλο από το 1982.

Ο 22χρονος Hurkacz επικράτησε του Benoit Paire με 6-3, 3-6, 6-3 στον τελικό του Winston-Salem Open και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Πολωνός που κατακτά τρόπαιο στο tour μετά από 37 χρόνια. Τελευταίος ήταν ο Wojtek Fibak, που είχε κερδίσει στο Σικάγο το 1982.

"Είναι αρκετός καιρός. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω τον πρώτο μου ΑΤΡ τίτλο. Ελπίζω κι άλλοι παίκτες να με ακολουθήσουν και να κερδίσουν περισσότερους. Σημαίνει πολλά για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα το τουρνουά εδώ", δήλωσε ο Hurkacz.

Ο νεαρός Πολωνός, είναι ο 14ος διαφορετικός παίκτης που κερδίζει τον πρώτο του τίτλο μέσα στο 2019. Προηγήθηκαν οι Alex De Minaur (Σίδνεϊ), Tennys Sandgren (Ώκλαντ), Juan Ignacio Londero (Κόρδοβα), Laslo Djere (Ρίο), Reilly Opelka (Νέα Υόρκη), Radu Albot (Delray Beach), Guido Pella (Σάο Πάολο), Cristian Garin (Χιούστον), Adrian Mannarino ('s-Hertogenbosch), Taylor Fritz (Eastbourne), Lorenzo Sonego (Αττάλεια), Nicolas Jarry (Bastad) και Dusan Lajovic (Umag).

Ο Hurkacz αναμένεται επίσης να βελτιώσει το career high του, καθώς θα κερδίσει 6 θέσεις και θα σκαρφαλώσει στο Νο. 35 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots