ATP
Τα χρειάστηκε ο Roger (vid)

 
Τα χρειάστηκε ο Roger (vid)
Τα χρειάστηκε ο Roger (vid)
tennisnews team Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 - 7:07

O Roger Federer έχασε το πρώτο σετ που έδωσε στο US Open για φέτος, αλλά κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο του Sumit Nagal, κατακτώντας τα τρια επόμενα.

Ο Federer τα χρειάστηκε στην πρεμιέρα του στο US Open, αλλά ανταποκρίθηκε θετικά μετά την απώλεια του 1ου σετ και επικράτησε του Nagal με 4-6, 6-1, 6-2, 6-4.

Παρότι βρίσκεται στο Νο. 190 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Ινδός qualifier έβαλε δύσκολα στον Ελβετό, που έκανε πολλά λάθη στο εναρκτήριο σετ.

Απώλεσε μάλιστα ένα προβάδισμα με 2-0, με τον Nagal να κερδίζει τα 6 από τα 8 επόμενα games και να βάζει "φωτιά" στο Arthur Ashe Stadium.

Ο Federer ανταποκρίθηκε με 5 κερδισμένα games στη σειρά, ενώ έκλεισε το 2ο σετ στο 7ο game, στο οποίο τον ταλαιπώρησε αρκετά ο Nagal, αλλά τελικά κράτησε το σερβίς του στο 7ο set point του.

Και στο 3ο σετ δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο Ελβετός, που προηγήθηκε με 2-0 και έκανε νέο break, για να "ξεφύγει" με 5-1. Και στο 4ο σετ έκανε γρήγορο break o Roger, τα προβλήματά του όμως δεν τελείωσαν.

Ο Nagal έκανε ακόμα ένα break, για να ισοφαρίσει σε 2-2. Ο Federer ανέκτησε αμέσως το προβάδισμα, για το 4-2, αλλά στο 10ο game χρειάστηκε να επιστρέψει από το 5-4, 0-40 και να σβήσει συνολικά 4 break point, για να αξιοποιήσει το πρώτο του match point και να ολοκληρώσει την αναμέτρηση σε 2 ώρες και 29 λεπτά.

Ο Federer πέτυχε την 19η διαδοχική νίκη του σε πρεμιέρα στο US Open και θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Damir Dzumhur, που απέκλεισε τον Γάλλο qualifier, Elliot Benchetrit, με 4-6, 6-2, 6-3, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots