ATP
"Δεν είναι ανησυχητικό αυτό που συμβαίνει στον Τσιτσιπά"

 
"Δεν είναι ανησυχητικό αυτό που συμβαίνει στον Τσιτσιπά"
"Δεν είναι ανησυχητικό αυτό που συμβαίνει στον Τσιτσιπά"
tennisnews team Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 - 8:59

Δυο πολύ έμπειροι σχολιαστές και πρώην πρωταθλητές του τένις, μίλησαν για την κατάσταση του Στέφανου Τσιτσιπά, αφήνοντας αμφότεροι μια νότα αισιοδοξίας.

Ο Mats Wilander, πρωταθλητής στο US Open το 1988 και αναλυτής του Eurosport τα τελευταία χρόνια, μίλησε για τη νέα πρόωρη έξοδο του Τσιτσιπά από ένα μεγάλο τουρνουά, αλλά και τις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια.

"Δε νομίζω πως είναι ανησυχητικό. Είχε συμβεί και σε μένα και μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε νέο παίκτη. Εγώ το έπαθα όταν ήμουν 21, είχα κερδίσει 4 Slams μέχρι το 1985 και κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί όταν νιώθεις πως έχεις αποδείξει κάτι. Νιώθεις πως έχεις πετύχει πολλά, έχεις αποδείξει στον εαυτό σου και σε όλους τους υπόλοιπους πως είσαι καλός παίκτης και πρέπει να βρεις ένα νέο στόχο, μια νέα πρόκληση.

Στην αρχή απλά προσπαθείς να κερδίσεις αγώνες, μετά προσπαθείς να βρεις κάποιον άλλον στόχο, ή να βελτιώσεις ένα χτύπημα. Έχει συμβεί και στους (Denis) Shapovalov και Frances Tiafoe. Μπορεί να φαίνεται πως δεν έχουν πετύχει τόσα πολλά, αλλά στο μυαλό τους το έχουν κάνει. Δε νομίζω πως είναι ανησυχητικό, αλλά μου έκανε και εντύπωση που το είπε αυτό."

Ο Στέφανος πρέπει να πάρει ακόμα περισσότερη έμπνευση από τους άλλους παίκτες, εξαιτίας του τρόπου που αγωνίζεται. Χρειάζεται επιπλέον κίνητρα."

Και ο Alex Corretja τοποθετήθηκε στις δηλώσεις του Τσιτσιπά, εκφράζοντας την έκπληξή του: "Σε όλους μας αρέσει ο τρόπος που παίζει και η ποικιλία που έχει, αλλά πρέπει να βρει τι χρειάζεται και τι θέλει στη ζωή του. Ξεκίνησε πολύ δυνατά τη χρονιά, όμως από το Wimbledon δείχνει να έχει χάσει το δρόμο του.

Μου έκανε λίγο έκπληξη που είπε πως δε νιώθει εμπνευσμένος, είναι περισσότερο έκπληξη και όχι ανησυχία. Ίσως δεν ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε να πει.

Θα είναι μια χαρά, απλώς χρειάζεται λίγο ακόμα χρόνο για να μάθει να χειρίζεται καλά το παιχνίδι του. Δε νομίζω πως του λείπει απαραίτητα η έμπνευση, μάλλον είναι κάπως μπερδεμένος, έτσι νιώθω ως εξωτερικός παρατηρητής."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots