ATP
Στον τελικό με Τσιτσιπά ο Nadal

 
Στον τελικό με Τσιτσιπά ο Nadal
Στον τελικό με Τσιτσιπά ο Nadal
tennisnews team Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 - 18:47

O Rafael Nadal έχασε μόνο 4 games από τον Karen Khachanov και προκρίθηκε στον τελικό του Mubadala World Tennis Championship, όπου τον περίμενε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

Ο Nadal δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στον δεύτερο ημιτελικό του Άμπου Ντάμπι, κερδίζοντας τον Khachanov με 6-1, 6-3, σε 90 λεπτά.

Ο Nadal ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με break point στο 3ο game, στο οποίο έσβησε 3 ευκαιρίες του Ρώσου και κράτησε το σερβίς του δύσκολα, για το 2-1. Έπειτα κυριάρχησε στο court και συγκεκριμένα από το 1-1 κέρδισε 7 games στη σειρά, για να δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα, με 6-1, 2-0.

Ο Khachanov έμεινε κοντά στον Ισπανό και διατήρησε τη διαφορά του ενός break στο 2ο σετ, αλλά έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του, στο 8ο game, όταν είχε break point στο 5-3, 30-40. Ο Nadal το έσβησε και με νέο break στο 9ο game "κλείδωσε" την πρόκριση.

Στον τελικό του Mubadala World Tennis Championship, που θα γίνει στις 17:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας το Σάββατο (COSMOTE SPORT 6HD), ο Nadal θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει δώσει έναν περισσότερο αγώνα από τον Ισπανό, έχει κερδίσει τους Andrey Rublev και Novak Djokovic, για να προκριθεί στον τελικό στην πρώτη του παρουσία στο Mubadala World Tennis Championship.

Ο Nadal, ο οποίος έχει αγωνιστεί στα 10 από τα 12 τουρνουά που έχουν γίνει στο Άμπου Ντάμπι, θα παίξει για 6η φορά στον τελικό της διοργάνωσης και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του, καθώς είχε κερδίσει τους 4 προηγούμενους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots