ATP
Τσιτσιπάς: 'Ποτέ δεν είχα παίξει σε τόσο μεγάλο αγώνα επίδειξης'

 
Τσιτσιπάς: 'Ποτέ δεν είχα παίξει σε τόσο μεγάλο αγώνα επίδειξης'
Τσιτσιπάς: 'Ποτέ δεν είχα παίξει σε τόσο μεγάλο αγώνα επίδειξης'
tennisnews team Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 - 8:02

Για 3 ώρες και 12 λεπτά μονομάχησαν Στέφανος Τσιτσιπάς και Rafael Nadal, στον τελικό του Mubadala World Tennis Championship. Τα συγχαρητήρια του Στέφανου, που στάθηκε στην τεράστια διάρκεια του ματς, που μόνο με αγώνα επίδειξης δεν έμοιαζε.

"Ποτέ δεν έπαιξα σε έναν τόσο μεγάλο αγώνα επίδειξης. Μπορεί να μην έχω παίξω ούτε σε τόσο μεγάλο αγώνα (best-of-three) γενικά! Ήταν δύσκολη η σημερινή ήττα, αλλά τα έδωσα όλα και είμαι χαρούμενος γι' αυτό", δήλωσε ο Τσιτσιπάς, μετά την ήττα του από τον Nadal με 7-6 (3), 5-7, 6-7 (3), στον συγκλονιστικό τελικό του Άμπου Ντάμπι.

"Η ατμόσφαιρα που δημιούργησε το κοινό ήταν υπέροχη. Ήταν ένα εκπληκτικό τριήμερο, το διασκέδασα πολύ και είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να είμαι εδώ", πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής, που την Πέμπτη κέρδισε τον Andrey Rublev και την Παρασκευή τον Novak Djokovic. 

Στον χθεσινό τελικό, ο Τσιτσιπάς είχε πολύ μεγάλη στήριξη από το κοινό, στο κατάμεστο στάδιο του Zayed Sports City: "Πόσοι άνθρωποι χωράνε σ' αυτό το στάδιο; 8.000; Έκανα 8.000 νέους φίλους σήμερα!"

Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας, πρωταθλητής τον προηγούμενο μήνα στο ATP Finals, δεν παρέλειψε βεβαίως να συγχαρεί τον αντίπαλό του: "Συγχαρητήρια στον Rafa. Είναι εκπληκτικό να τελειώνει έτσι αυτή η χρονιά. Παίξαμε τένις πολύ υψηλού επιπέδου και ελπίζω να το διασκέδασε ο κόσμος που ήρθε να μας δει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots