ATP
Πρωταθλητής στο Άμπου Ντάμπι ο Nadal (vid)

 
Πρωταθλητής στο Άμπου Ντάμπι ο Nadal (vid)
Πρωταθλητής στο Άμπου Ντάμπι ο Nadal (vid)
tennisnews team Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 - 20:18

Μετά από ένα σπουδαίο ματς, που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια και μόνο αγώνα επίδειξης δε θύμισε, ο Rafael Nadal κατάφερε να κερδίσει πολύ δύσκολα τον εξαιρετικό Στέφανο Τσιτσιπά με 6-7 (3), 7-5, 7-6 (3) και να κατακτήσει το Mubadala World Tennis Championship για 5η φορά στην καριέρα του. 

Παρότι πρόκειται για τουρνουά προετοιμασίας, οι Rafael Nadal και Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις και μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι διάρκειας 3 ωρών και 12 λεπτών (!) και βγαλμένο από τις μεγάλες μάχες που συνηθίζουν να δίνουν στο tour, ο Ισπανός τελικά ήταν εκείνος που πανηγύρισε τελευταίος.

O Nadal, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του World Tennis Championship που κατακτά τον τίτλο 5 φορές (4 φορές το έχει κάνει ο Novak Djokovic), είχε κερδίσει επίσης τον τίτλο τον Ιανουάριο του 2010, τον Ιανουάριο του 2010, τον Ιανουάριο του 2016 και τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο Τσιτσιπάς αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο σημαντικότερο τουρνουά επίδειξης της pre-season και τα πήγε εξαιρετικά καλά, κερδίζοντας τους Andrey Rublev και Novak Djokovic, για να φτάσει σ' αυτόν τον τελικό που πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό απέναντι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο 1ο σετ ο Nadal πέρασε πολύ δύσκολα, κατάφερε όμως να είναι εκείνος με το πρώτο ουσιαστικό προβάδισμα. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός έσωσε 7 break point του Στέφανου, 2 στο 2ο game (0-1, 15-40), 2 στο 4ο game (1-2, 15-40) και ακόμα 3 στο 6ο game (2-3, 15-40), με τον Έλληνα παίκτη να έχει σε όλα αυτά τα game διπλές ευκαιρίες για να φτάσει πρώτος στο break.

Ανταυτού, break έκανε ο Nadal, που για πρώτη φορά απείλησε το σερβίς του Στέφανου στο 9ο game και αξιοποίησε το 2ο break point του, για να προηγηθεί με 5-4. O Nadal στη συνέχεια "αγκάλιασε" το σετ, καθώς σέρβιρε για το 6-4 και ήταν μπροστά με 5-4, 40-15.

Χωρίς να έχει κάτι να χάσει, ο Στέφανος έμεινε σ' αυτό το game, πάλεψε και με 4 κερδισμένους πόντους στη σειρά, έκανε το break που τον κράτησε στο σετ. Η μίνι ανατροπή ολοκληρώθηκε από τον 21χρονο πρωταθλητή μας στo tie-break, όπου ήταν καταπληκτικός και έχασε μόνο 3 πόντους.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος είχε τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, καθώς ήταν ο πρώτος που έφτασε σε break point -και μάλιστα 2 φορές- στο 9ο game. Αν το έκανε, ο Στέφανος θα περνούσε μπροστά με 5-4 και θα σέρβιρε για τη νίκη, ο Nadal όμως άντεξε στην πίεση και τελικά υπερασπίστηκε το σερβίς του. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο 33χρονος Ισπανός επέστρεψε για τα καλά στο ματς, όταν έκανε και break στο 12ο game, για να κατακτήσει το σετ αυτό με 7-5.

Στο αποφασιστικό σετ ο Nadal, αφού για άλλη μια φορά ανέτρεψε το 15-40 στο 1ο game, κατάφερε να προηγηθεί ξανά με break, για το 4-2. Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε ξανά, όπως είχε κάνει και στο 1ο σετ, ισοφαρίζοντας σε 4-4 και στέλνοντας αργότερα και αυτό το σετ στο tie-break.

Αυτή τη φορά όμως στο tie-break ο Nadal ήταν ο παίκτης που επικράτησε, καθώς προηγήθηκε με 4-1 και παρά την προσωρινή επιστροφή του Στέφανου και το 4-3, κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και "σφράγισε" τη νίκη (7-3), έπειτα από 3 ώρες και 12 λεπτά ενός συγκλονιστικού παιχνιδιού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots