ATP
Πιο κοντά στην πρόκριση η Ισπανία (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © TennisTv
tennisnews team Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 - 14:35

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά του ATP Cup πραγματοποίησε η Ισπανία, με τον Rafael Nadal να πετυχαίνει άλλη μια "καθαρή" νίκη και να σφραγίζει τη 2η ισπανική νίκη στο τουρνουά. 

Ο Nadal επιβλήθηκε του Pablo Cuevas με 6-2, 6-1 σε 73 λεπτά και έκανε το 2 στα 2 στις προσωπικές του αναμετρήσεις στο ATP Cup, σφραγίζοντας ταυτόχρονα και τη 2η νίκη της ομάδας του, σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη διοργάνωση.

Μετά από τη Γεωργία, η Ισπανία έβγαλε νοκ άουτ εύκολα και την Ουρουγουάη, καθώς είχε προηγηθεί η επικράτηση του Roberto Bautista Agut επί του Franco Roncadelli με 6-1, 6-2. Για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην τελική 8άδα του ATP Cup, η Ισπανία θα χρειαστεί τη νίκη και στον επόμενο αγώνα της, όπου θα αντιμετωπίσει την επίσης αήττητη Ιαπωνία.

O Nadal έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 26 winners και μόλις 8 αβίαστα λάθη. 14 winners είχε ο Cuevas, ο οποίος έφτασε τα 17 λάθη, ενώ δεν κατάφερε να κάνει break στο σερβίς του Ισπανού, έχοντας μια χαμένη ευκαιρία στο 2o σετ.

Ο Nadal αντίθετα "έσπασε" 4 φορές το σερβίς του Ουρουγουανού, από 2 σε κάθε σετ. Στο 1ο σετ πρώτα "ξέφυγε" με 4-1 και στο 8ο game έκανε νέο break για το 6-2, ενώ στο 2ο σετ προηγήθηκε με 3-0 και χάρη σε νέο break έκανε το 5-1, για να κλείσει με love service game τον θρίαμβό του, στα 73 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots