ATP
Στην 8άδα η Ισπανία (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © TennisTv
tennisnews team Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 - 10:24

Ένα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού ATP Cup, η Ισπανία, εξασφάλισε την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του θεσμού, χάρη στις νίκες των Roberto Bautista Agut και Rafael Nadal. 

Διατήρησαν το απόλυτο των κερδισμένων σετ στους αγώνες των μονών οι Ισπανοί, για να επιβληθούν της Ιαπωνίας με 3-0 και να εξασφαλίσουν την 1η θέση του 2ου ομίλου.

Ο Bautista Agut για μια ακόμα φορά δεν συνάντησε προβλήματα, κερδίζοντας τον Go Soeda με 6-2, 6-4. O Ισπανός κέρδισε τα 5 τελευταία games του 1ου σετ, ενώ στο 2ο σετ έκανε το break για το 3-2 και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να απειλήσει το σερβίς του.

Στο δεύτερο παιχνίδι, ο Nadal δεν είχε εξίσου εύκολο έργο, αλλά κατάφερε κι αυτός να διατηρήσει το απόλυτο των κερδισμένων σετ, επικρατώντας του Yoshihito Nishioka με 7-6 (4), 6-4.

Ο Rafa, ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο "Sportsmanship" της ΑΤΡ που κέρδισε τον προηγούμενο μήνα μετά από τον σημερινό του αγώνα, έμεινε δυο φορές πίσω με break στο 1ο σετ, στο 2-3 και στο 4-5. Και τις δυο απάντησε άμεσα, για να στείλει το σετ στο tie-break, όπου ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-4.

Στο 2ο σετ πάλι η αντίσταση του Nishioka ήταν σθεναρή, με τον Ιάπωνα να έχει 3 break point στο 6o game, για να κάνει το 4-2. Ο Rafa έμεινε όρθιος, κράτησε το σερβίς του για το 3-3 και τελικά έκανε το μοναδικό break του σετ στο 9ο game, για να προηγηθεί με 5-4.

Ο Nadal αγωνίστηκε και στο διπλό, για να είναι έτοιμος σε περίπτωση που χρειαστεί στις τελικές φάσεις να το ξανακάνει. Μαζί με τον Pablo Carreno Busta, κέρδισαν τους Ben McLachlan και Go Soeda με 7-6 (5), 4-6, 10-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots