ATP
Στα ημιτελικά η Ρωσία (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © TennisTv
tennisnews team Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 - 14:19

Χάρη στους Karen Khachanov και Daniil Medvedev, η Ρωσία κέρδισε και την Αργεντινή, για να γίνει η δεύτερη ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά του ATP Cup.

Το 4 στα 4 έκανε η Ρωσία, με τους Khachanov και Medvedev να μένουν για μια ακόμα φορά αήττητοι στα μονά, στέλνοντας τη Ρωσία στα ημιτελικά του ATP Cup.

Ο Khachanov συνάντησε σθεναρή αντίσταση στο 2ο σετ από τον Guido Pella, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη πριν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα, με 6-2, 7-6 (4). Ο Khachanov έπρεπε να σβήσει 4 break point στο 6ο game του 2ου σετ για να ισοφαρίσει σε 3-3, ενώ στο tie-break επέστρεψε από το 1-3, κερδίζοντας τους 6 από τους 7 τελευταίους πόντους του παιχνιδιού. 

Στο δεύτερο ματς, ο Medvedev επικράτησε του Diego Schwartzman με 6-4, 4-6, 6-3, έπειτα από μια μάχη 2 ωρών και 23 λεπτών. Ήταν ένας αγώνας με αρκετή ένταση και αντιπαράθεση ανάμεσα στους δυο παίκτες, ενώ ο Medvedev έχασε την ψυχραιμία του και χτύπησε την ρακέτα του στην καρέκλα του διαιτητή, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με point penalty στο 2ο σετ.

Ο Schwartzman πάλεψε πολύ σκληρά και έσβησε 3 set point στο σερβίς του Ρώσου στο 9o game του 1ου σετ, για να μειώσει με break σε 4-5. Δεν κράτησε όμως το σερβίς του στο επόμενο game και ο Medvedev με νέο break κέρδισε το σετ, με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Medvedev δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα νεύρα του και ο Schwartzman έπαιξε πολυ καλό τένις, επιστρέφοντας δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης. Έκανε break για να προηγηθεί με 5-3 ο Αργεντινός και στο 5ο του set point συνολικά, κατάφερε να κλείσει το σετ, με 6-4.

Τον τελευταίο λόγο ωστόσο τον είχε ο φιναλίστ του US Open, ο οποίος κατάφερε να κάνει το μοναδικό break στο αποφασιστικό σετ και να περάσει μπροστά με 5-3. Στη συνέχεια έκανε ένα άψογο service game, "σφράγισε" τη νίκη με 6-4 και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της ομάδας του, σε 2 ώρες και 22 λεπτά.

Έχοντας κερδίσει όλα τα tie που έδωσε στο ATP Cup χωρίς να χρειαστεί το διπλό, η Ρωσία προκρίθηκε στα ημιτελικά και θα περιμένει την αυριανή συνάντηση της Σερβίας με τον Καναδά, για να μάθει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει το Σάββατο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots