ATP
Αρνήθηκε να χάσει ο Rafa! Στον τελικό η Ισπανία (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 - 14:02

Σχεδόν για δυο σετ, ο Alex De Minaur είχε στριμώξει για τα καλά τον Rafael Nadal, παίζοντας απίστευτο τένις. Ο Rafa ωστόσο έμεινε στο ματς και τελικά έφερε τα πάνω κάτω, για να κερδίσει τον αγώνα και να οδηγήσει την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του ATP Cup, όπου βρίσκεται και η Σερβία του Novak Djokovic!

Ο Nadal αρνήθηκε να χάσει για 2η συνεχόμενη μέρα στα μονά και σε έναν πάρα πολύ δύσκολο αγώνα στον οποίο για πάνω από 1,5 ώρα έδειχνε να μην μπορεί να βρει λύσεις απέναντι στον De Minaur, τελικά βρήκε τρόπο να πάρει τη νίκη και να επικρατήσει του 20χρονου Αυστραλού με 4-6, 7-5, 6-1.

Ο Nadal, όπως και χθες, δεν έπαιξε το καλύτερό του τένις, είχε όμως έναν καλό απολογισμό με 36 winners και 25 αβίαστα λάθη, ενώ όταν χρειάστηκε ανέβασε το επίπεδό του και το 3ο του σετ ήταν πιθανότατα το καλύτερό του στο 2020 μέχρι στιγμής. Ο De Minaur είχε 35 winners και 23 αβίαστα λάθη, παίζοντας για δυο σετ απίστευτο τένις.

Είχε στριμώξει για τα καλά το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης ο 20χρονος Αυστραλός, ο οποίος έκανε break στο ξεκίνημα του αγώνα και κατάφερε εύκολα να το διατηρήσει ως το τέλος, αφού δεν επέτρεψε καν στον Nadal να φτάσει σε break point σε ολόκληρο το 1ο σετ.

Και στο 2ο σετ πατούσε γερά στα πόδια του ο De Minaur, με τον Nadal να καταφέρνει και εκείνος να κερδίζει τα δικά του service games και να μένει στο παιχνίδι. Στο 12ο game ωστόσο, στην πρώτη του ευκαιρία γενικά στο παιχνίδι, ο Ισπανός έκανε το μεγάλο break και πήρε το 2ο σετ, για να αλλάξει όλα τα δεδομένα.

Ακολούθησε ένα εξαιρετικό σετ από τον Rafa, με εξαίρεση μόνο το 5ο game, όπου αντιμετώπισε το μοναδικό break point του De Minaur στο σετ και έκανε διπλό λάθος. Ο Ισπανός, ο οποίος είχε προηγηθεί προηγουμένως με 4-0, έκανε αμέσως κι άλλο break, πήρε το σετ με 6-1, ενώ δεν άφησε τον αντίπαλό του να κερδίσει κανένα service game του σ' αυτό το αποφασιστικό σετ!

Θυμίζουμε πως το tie αυτό άρχισε με τη νίκη του Roberto Bautista Agut επί του Νικ Κύργιου (6-1, 6-4), γι' αυτό και η Ισπανία εξασφάλισε ήδη την παρουσία της στον αυριανό τελικό του ATP Cup, όπου θα βρίσκεται και η Σερβία. Ως εκ τούτου, ο αγώνας του Novak Djokovic με τον Nadal είναι γεγονός και θα είναι ο δεύτερος κατά σειρά του τελικού, που θα αρχίσει στις 09:30 το πρωί ώρα Ελλάδας.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots