ATP
Δεν θα παίξει στο διπλό ο Nadal! (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © ATP Cup
tennisnews team Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020 - 14:30

O Rafael Nadal αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή του από το διπλό της Ισπανίας με τη Σερβία, που θα κρίνει και την πρώτη πρωταθλήτρια του ATP Cup.

Εξαντλημένος από το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που είχε τις τελευταίες ημέρες στο ATP Cup, o Nadal δήλωσε πως δεν θα αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι του τελικού, όπου η Ισπανία αντιμετωπίζει τη Σερβία.

"Έπαιξα πολύ τένις τις τελευταίες μέρες. Οι συμπαίκτες μου έπαιξαν εκπληκτικά χθες. Τα επίπεδα ενέργειάς μου είναι χαμηλότερα από τα συνηθισμένα γιατί έπαιξα πολύ χθες, ακόμα πιο πολύ προχθές και έπαιξα επίσης πολύ στο Περθ την τελευταία ημέρα", δήλωσε ο Nadal.

"Είμαι μια ομαδική απόφαση. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, γι' αυτό και είχαμε επιτυχίες στο παρελθόν. Εμπιστευόμαστε όλους τους παίκτες μας και πιστεύουμε πως ο Feliciano και o Pablo θα τα πάνε καλά. Θα τους υποστηρίξουμε και ελπίζουμε πως θα κερδίσουν", συμπλήρωσε ο κάτοχος 19 Grand Slam τίτλων, αναφερόμενος στον Feliciano Lopez και στον Pablo Carreno Busta, που θα αγωνιστούν τελικά στο διπλό.

Θυμίζουμε πως ο Roberto Bautista Agut κέρδισε τον Dusan Lajovic με 7-5, 6-1 στον πρώτο αγώνα του τελικού και έδωσε προβάδισμα στην Ισπανία, αλλά ο Novak Djokovic επιβλήθηκε του Nadal με 6-2, 7-6 (4) στη συνέχεια, ισοφαρίζοντας για τους Σέρβους.

Τα πάντα θα κριθούν στο διπλό, όπου o Djokovic θα συνεργαστεί με τον Viktor Troicki, αλλά ο Nadal δεν θα είναι εκεί, παραχωρώντας τη θέση του στον Feliciano Lopez.

Να σημειωθεί πως ο Rafa είχε μια πολύ δύσκολη νίκη χθες επί του Alex De Minaur, ενώ προχθές και πριν από 3 μέρες αγωνίστηκε σε μονά και διπλά. Επίσης, η ομάδα του δεν είχε κανένα ρεπό τις τελευταίες 3 ημέρες και έκανε και το μεγαλύτερο ταξίδι απ' όλες, από το Περθ στο Σίδνεϊ, όπου διεξάγεται η τελική φάση του ATP Cup.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots