ATP
Nadal: "Στη Μαγιόρκα είμαι ευτυχισμένος"

 
Nadal: "Στη Μαγιόρκα είμαι ευτυχισμένος"
Nadal: "Στη Μαγιόρκα είμαι ευτυχισμένος"
tennisnews team Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 - 22:24

O Rafael Nadal ήταν καλεσμένος στην εκπομπή 60 Minutes Overtime της αυστραλιανής τηλεόρασης και μίλησε μεταξύ άλλων για την απόφασή του να μην αφήσει ποτέ τη Μαγιόρκα, για τη σχέση του με τον Roger Federer και για το ότι δεν έσπασε ποτέ στη ζωή του ρακέτα.

"Όταν επιστρέφω στη Μαγιόρκα, σημαίνει πως επιστρέφω στη φυσιολογική ζωή. Η φυσιολογική ζωή είναι αυτή που με κάνει ευτυχισμένο. Δεν είμαι μόνο ο Rafael Nadal, ο τενίστας. Είμαι και ο Rafael Nadal, ο άνθρωπος", δήλωσε ο Nadal, ο οποίος δεν σταμάτησε ποτέ να έχει για βάση του τη Μαγιόρκα. 

Είναι τόσο δεμένος με το νησί που το 2018, όταν οι ντόπιοι υπέφεραν από τις πλημμύρες, ο Nadal ήταν ένας ακόμα εθελοντής. Εκεί βρίσκεται όλη η οικογένειά του, η σύζυγός του, οι γονείς του, οι θείοι του, οι παπούδες του, και μένουν όλοι πολύ κοντά, στη μικρή πόλη του Μανακόρ. Κατά κάποιο τρόπο ο Rafa ακολούθησε και το παράδειγμα του θείου του, Miguel Angel, που ήταν διεθνής ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψε τον τόπο του.

"Πάντα κατάφερνε να ζει μια ήρεμη και φυσιολογική ζωή, κοντά στην οικογένειά του. Αυτό για μένα, ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα."

Όσο για το αν σκέφτηκε ποτέ να μείνει κάπου αλλού, ο Rafa απάντησε: "Ειλικρινά, όχι. Πολλοί το κάνουν, εξαιτίας των φόρων. Για μένα ήταν δύσκολο να αποφασίσω κάτι τέτοιο, γιατί όλοι οι άνθρωποι που αγαπώ βρίσκονται εδώ. Θα μου έμεναν πολύ περισσότερα χρήματα αν μετακόμιζα σε ένα άλλο μέρος, αλλά δε θα ήμουν χαρούμενος και αυτό θα το πλήρωνα πιο ακριβά."

Σε μια τεράστια καριέρα, με αναρίθμητες επιτυχίες αλλά και με πολλές στιγμές έντασης, ο Nadal έχει καταφέρει κάτι μοναδικό. Δεν έσπασε ποτέ καμιά ρακέτα. Αυτό είναι κάτι που πηγάζει από τα παιδικά του χρόνια και κάτι που του έμαθε η οικογένειά του, όπως διηγείται: "Η οικογένειά μου, ποτέ δε μου επέτρεπε να σπάσω ρακέτα. Αν σπάσω μια ρακέτα, σημαίνει πως δεν ελέγχω τα συναισθήματά μου."

Όσο για την αντιπαλότητά του αλλά και την πολύ καλή σχέση του με τον Roger Federer, o Ισπανός είπε: "Η σχέση μας έχει λίγο απ' όλα. Είναι αντίπαλός μου, συνάδελφός μου και φίλος μου. Είχαμε πολύ έντονο ανταγωνισμό στις καριέρες μας, αλλά και πολύ υγιής ανταγωνισμό. Είχαμε μια κομψή αντιπαλότητα, με αλληλοσεβασμό. Βρισκόμαστε επίσης σε μια φάση στις ζωές μας, όπου δε μας ενδιαφέρει μόνο η νίκη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots