ATP
Nadal και Osaka στα βραβεία Laureus

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © ATP Cup
tennisnews team Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 - 17:02

O Rafael Nadal και η Naomi Osaka, είναι υποψήφιοι στα περίφημα βραβεία Laureus και διεκδικούν τους τίτλους των αθλητών της χρονιάς, ενώ υποψηφιότητες είχαν και οι Andy Murray, Coco Gauff και Bianca Andreescu.

Ο Nadal έφτασε τους 19 Grand Slam τίτλους το 2019, κατακτώντας το Roland Garros και το US Open, ενώ κατάφερε να επιστρέψει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας το 5ο Year-end No.1 της καριέρας του.

Αυτό του έδωσε μια υποψηφιότητα για τον καλύτερο αθλητή της χρονιάς από τα Laureus, μαζί με τον Lewis Hamilton (Formula 1), Eliud Kipchoge (στίβος), Marc Marquez (ποδηλασία), Lionel Messi (ποδόσφαιρο) και Tiger Woods (γκολφ).

Τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς, διεκδικεί και η Naomi Osaka, που μπορεί να μη βρίσκεται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά ήταν η πρωταθλήτρια του Australian Open στις αρχές του 2019 και μάλιστα αυτός ήταν ο 2ος διαδοχικός Grand Slam τίτλος της.

Συνυποψήφιες με την 22χρονη Γιαπωνέζα, είναι οι Simone Biles (γυμναστική), Allyson Felix (στίβος), Shelly-Ann Fraser-Pryce (στίβος), Megan Rapinoe (ποδόσφαιρο) και Mikaela Shiffrin (σκι).

Τέλος, να σημειωθεί πως τρεις ακόμα εκπρόσωποι του τένις, είχαν υποψηφιότητες στα βραβεία Laureus. H Bianca Andreescu, η οποία κατέκτησε το US Open και μπήκε στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, όπως και η 15χρονη Coco Gauff που κατέπληξε τον κόσμο με το επίπεδό της σε τόσο νεαρή ηλικία, είναι υποψήφιες στην κατηγορία "Breakthrough of the Year".

Στην κατηγορία "Comeback of the Year" είναι υποψήφιος ο Andy Murray, ο οποίος πέρσι τέτοια εποχή δεν γνώριζε αν θα συνεχίσει το τένις, αλλά έκανε μια κρίσιμη εγχείρηση στο ισχίο του και τελικά επέστρεψε δυνατά, ολοκληρώνοντας μάλιστα τη χρονιά με την κατάκτηση του τίτλου στην Αμβέρσα.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots