ATP
Πρόωρος αποκλεισμός για Medvedev! (vids)

 
Vasek Pospisil
Vasek Pospisil © tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 - 21:54

O Vasek Pospisil κέρδισε με 2-0 σετ τον Daniil Medvedev και έδειξε την πόρτα της εξόδου στο Νο.1 του ταμπλό, από τον 1ο κιόλας γύρο στο Rotterdam Open! Εκτός συνέχειας έμεινε και ο Karen Khachanov.

Ο Pospisil πραγματοποίησε έναν άψογο αγώνα και επιβλήθηκε του Medvedev με 6-4, 6-3, για να προκριθεί στη φάση των "16" του Rotterdam Open και να αφήσει εκτός τον κορυφαίο παίκτη του ταμπλό.

Αυτή ήταν η 3η Top 5 νίκη στην καριέρα του Pospisil, που είχε κερδίσει επίσης τον Tomas Berdych στην Ουάσινγκτον το καλοκαίρι του 2014, καθώς και τον Andy Murray στο Indian Wells τον Μάρτιο του 2017.

Ο Pospisil τελείωσε τον αγώνα με 8 άσους, κέρδισε τους 30 από τους 37 πόντους στα πρώτα του σερβίς και έσβησε τα 5 από τα 6 break points που αντιμετώπισε. Είχε επίσης 21 winners και έκανε μόλις 13 αβίαστα λάθη, καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ έμεινε πίσω με 0-2 ο Καναδός, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τα 6 από τα 8 επόμενα games και να το κατακτήσει με 6-4. Έπειτα, ήρθε ένα γρήγορο break στο 2ο σετ για τον Pospisil, που προηγήθηκε με 3-1 και δεν κοίταξε πίσω του, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό του σε 67 μόλις λεπτά.

O Pospisil, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο Νο.104 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο της indoor διοργάνωσης του Ρότερνταμ τον Filip Krajinovic, που κέρδισε χθες τον Tallon Griekspoor με 6-4, 6-1.

Λίγο νωρίτερα, σε αγώνα για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης, ο Daniel Evans έκανε ένα μεγάλο comeback και απέκλεισε τον Karen Khachanov με 4-6, 6-3, 6-4, για να προκριθεί στα προημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή της "εμφύλιας" διαμάχης ανάμεσα στους δυο Γάλλους, Gael Monfils και Gilles Simon.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε από σήμερα και ο Pablo Carreno Busta, ο οποίος κέρδισε το ισπανικό ντέρμπι με τον Roberto Bautista Agut στο tie-break του 3ου σετ, με 6-4, 2-6, 7-6 (4). Επόμενος αντίπαλος για τον Carreno Busta, ο νικητής της αναμέτρησης του David Goffin, με τον Jannik Sinner.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots