ATP
Ντεμπούτο σε ATP διοργάνωση για τον Πέτρο

 
Ντεμπούτο σε ATP διοργάνωση για τον Πέτρο
Ντεμπούτο σε ATP διοργάνωση για τον Πέτρο
tennisnews team Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 - 13:26

Στα προκριματικά του Dubai Tennis Championships αγωνίστηκε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, σημειώνοντας την 1η του συμμετοχή σε ταμπλό διοργάνωσης της ATP. H μάχη ήταν δύσκολη καθώς στην πρεμιέρα του αντιμετώπισε το No.83 του κόσμου Yuichi Sugita, όπου παρά την προσπάθεια του γνώρισε την ήττα με 2-0.

Αυτή ήταν η 1η συμμετοχή για τον Πέτρο Τσιτσιπά σε διοργάνωση ATP και μάλιστα τουρνουά της σειράς 500, έπειτα από wild card που εξασφάλισε από το Dubai Tennis Championships. Αντίπαλος για τον Πέτρο στον 1ο γύρο του προκριματικού ταμπλό του αραβικού τουρνουά ήταν ο Ιάπωνας Yuichi Sugita, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-3, 6-2.

Στο 1ο σετ ο Sugita, ο οποίος ήταν Νο.3 του ταμπλό, έκανε 2 break -στο 4ο (3-1) και στο 8ο game (5-3) έναντι ενός του Τσιτσιπά -στο 7ο (4-3)- και προηγήθηκε στη μάχη με 6-3 σε 28 λεπτά.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για τον Ιάπωνα, που πήρε προβάδισμα από την αρχή, καθώς πέτυχε 2 break (1ο και 5ο game) ξεφεύγοντας μέχρι και με 5-1. Το σετ ολοκληρώθηκε με τον Sugita να το κατακτά με 6-2 σε 27 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς είχε κάποιες δυσκολίες στα σερβίς του έχοντας ποσοστό κερδισμένων πόντων στο 1ο του 63% (20/32) και στο 2ο του 35% (7/20). Ο Έλληνας αθλητής σημείωσε 5 άσσους, υποπίπτοντας σε 3 διπλά λάθη, ενώ ο Sugita πέτυχε 4 άσσους χωρίς κανένα διπλό λάθος.

Να σημειωθεί πως στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης θα αγωνιστεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ως Νο.2 του ταμπλό. Στο Νο.1 θα είναι ο Novak Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots