ATP
Nadal: "Μύθος ότι μπορώ να παίξω με το δεξί" (vid)

 
Nadal: "Μύθος ότι μπορώ να παίξω με το δεξί" (vid)
Nadal: "Μύθος ότι μπορώ να παίξω με το δεξί" (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 - 20:48

Στη ζωντανή συνομιλία που είχαν μέσω του Instagram Rafael Nadal και Roger Federer, o Roger ρώτησε τον Rafa αν ισχύει ότι μπορούσε να παίξει τένις και με τα δυο χέρια, αλλά ο Ισπανός διέψευσε έναν μύθο πολλών ετών, εξηγώντας πως ήταν πάντα αριστερόχειρας.

Αφού πρώτα είπαν για το τι κάνουν τις τελευταίες εβδομάδες που δεν υπάρχουν αγώνες, οι δυο τους μίλησαν για τα πρώτα τους χρόνια στο τένις, με τον Roger να ρωτάει τον Rafa αν ισχύει η φήμη ότι μπορούσε να παίξει και με τα δυο του χέρια, αλλά επέλεξε το αριστερό, έπειτα από παρότρυνση του προπονητή του.

"Δεν μπορώ να παίξω με το δεξί, αυτό είναι μύθος", απάντησε γελώντας ο Ισπανός.

"Στο μπάσκετ παίζω με το δεξί, όλα τα κάνω με το δεξί, αλλά όχι στο τένις, ούτε στο ποδόσφαιρο. Είμαι αριστεροπόδαρος στο ποδόσφαιρο και αριστερόχειρας στο τένις. Όταν ξεκίνησα χρησιμοποιούσα και τα δυο χέρια, στα backhands και στα forehands. Πιθανότατα επειδή χρησιμοποιούσα δυο backhands, δεν καταλάβαιναν αν ήμουν δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας, αλλά ήμουν πάντα αριστερόχειρας", συνέχισε ο Nadal, διαψεύδοντας τον μύθο που κυκλοφορεί από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του και υποστηρίζει πως ο θείος Toni τον προέτρεψε να χρησιμοποιεί το αριστερό για να δυσκολεύει περισσότερο τους αντιπάλους του, επειδή ως παιδί ήταν και με τα δυο χέρια το ίδιο καλός.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots