ATP
Nadal: Το ίδρυμα συνεχίζει το έργο του

 
Nadal: Το ίδρυμα συνεχίζει το έργο του
Nadal: Το ίδρυμα συνεχίζει το έργο του
tennisnews team Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 - 16:55

Ο Rafael Nadal μέσα από το τελευταίο του live στο Instagram, αναφέρθηκε και στις δράσεις της Ακαδημίας του, αλλά και του ιδρύματός του, που συνεχίζει να λειτουργεί και μοιράζει είδη πρώτης ανάγκης και σχολικό υλικό σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

"Είμαι πολύ υπερήφανος για τη δουλειά που έχει κάνει όλη η ομάδα μου μέσα στην ακαδημία. Υπάρχουν 70 εργαζόμενοι και 85 παιδιά μέσα στην ακαδημία από το ξεκίνημα της καραντίνας. Κάνουν θαυμάσια δουλειά. Ακολουθούν όλους τους κανόνες. Είμαι σε επαφή μαζί τους. Είμαι σε επαφή με τους προπονητές, με τα παιδιά και έχω προσπαθήσει να είμαι σε επαφή και με τους γονείς τους", είπε ο Nadal στο πρόσφατο Instagram Live που έκανε.

Η Rafa Nadal Academy διατηρεί συνεχή επικοινωνία με το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο και με το Περιφερειακό Υπουργείο Υγείας των Βαλεαρίδων Νήσων από τότε που έπρεπε να κλείσει τις εγκαταστάσεις, τον περασμένο Μάρτιο. Πολλά παιδιά έπρεπε να μείνουν μέσα, μακριά από τις οικογένειές τους, αλλά φρόντισε να εξασφαλίσει την υγεία όλων των ανθρώπων που έμειναν μέσα σε καραντίνα, έχοντας μόνο αναγκαίες επαφές με τον έξω κόσμο.

"Κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής, πιστεύω πως οι γονείς πρέπει να είναι σίγουροι για την ασφάλεια των παιδιών τους και πως βρίσκονται σε καλά χέρια. Δε θα σταματήσουμε να δουλεύουμε για να είμαστε σίγουροι πως αυτό συμβαίνει. Είχα μια πολύ καλή συζήτηση με τους γονείς. Πιστεύω πως ήταν πολύ παραγωγική και τους ενημέρωσα πως ακολουθούμε όλους τους κανόνες που έχουν θέσει οι αρμόδιες αρχές, για να βεβαιωθούμε πως όλα τα παιδιά είναι υγιή και πως βρίσκονται στα καλύτερα χέρια."

Μπορεί να υπάρχει μια επιπλέον συγκέντρωση εντός της ακαδημίας, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ο Nadal δεν ασχολείται με το ίδρυμά του, Rafa Nadal Foundation, το οποίο ίδρυσε το 2008. Το ίδρυμα συνεχίζει δυναμικά και αυτές τις μέρες το έργο του, παρέχοντας φαγητό και είδη υγιεινής σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

"Παρότι οι καιροί είναι δύσκολοι, το ίδρυμα δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε οικογένειες. Για παράδειγμα, στην Πάλμα βοηθάμε οικογένειες παρέχοντας βασικά προϊόντα. Τους στέλνουμε τρόφιμα και είδη υγιεινής και προσπαθούμε να κρατάμε επαφή για να ξέρουμε ακριβώς τι χρειάζονται περισσότερο. 

Στέλνουμε στα παιδιά σχολικό υλικό, επειδή δεν έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την εκπαίδευση μέσα από το διαδίκτυο από τα σπίτια τους. Φροντίζουμε να έχουν όσα χρειάζονται. Είναι κάτι που πιστεύω πως είναι σημαντικό σ' αυτή την πολύ σκληρή περίοδο."

Τέλος, ο Nadal δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, στην οποία έχει συμβάλει με τον μεγάλο έρανο που ξεκίνησε μαζί με τον Pau Gasol, για να συγκεντρωθούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για τον Ερυθρό Σταυρό της Ισπανίας.

"Είμαι σε επαφή με τους ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού. Ξεκινήσαμε αυτή την πρωτοβουλία με τον Pau Gasol και έχει μεγάλη επιτυχία. Είμαι χαρούμενος που συγκεντρώσαμε πολύ χρήσιμα χρήματα γι' αυτό το σκοπό. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τους συναθλητές μου για τη στήριξή τους, όλοι ήταν πολύ θετικοί σ' αυτό το πρότζεκτ και το στήριξαν. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι' αυτό και ελπίζω να συνεχίσω να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να στηρίζουν όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, να βοηθούν και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots