ATP
Nadal: "Ελπίζω να επιστρέψουμε το 2021"

 
Nadal: "Ελπίζω να επιστρέψουμε το 2021"
Nadal: "Ελπίζω να επιστρέψουμε το 2021"
tennisnews team Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 - 20:55

Η κρίση στο επαγγελματικό τένις θα είναι πολύ μεγαλύτερη απ' όσο πιστεύουν οι περισσότεροι για τον Rafael Nadal, που θεωρεί χαμένη τη φετινή χρονιά και ελπίζει τα κορυφαία τουρνουά να μπορέσουν να επιστρέψουν έστω το 2021!

O Nadal έχει εκφράσει την απαισιοδοξία του και άλλες φορές που είχε τοποθετηθεί δημόσια για την κατάσταση των τελευταίων εβδομάδων στο τένις, ωστόσο στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα από την El Pais, δείχνει πως τα πράγματα ίσως και να είναι πολύ πιο σοβαρά απ' όσο φαίνονται για την ώρα.

"Ελπίζω πως θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στα τουρνουά αυτή τη χρονιά, αλλά δεν το πιστεύω. Περισσότερο με ανησυχεί το Australian Open του 2021, παρά το τι θα συμβεί φέτος. Πιστεύω πως η φετινή σεζόν είναι σχεδόν χαμένη και ελπίζω να επιστρέψουμε του χρόνου. Πραγματικά το ελπίζω", είπε ο Nadal στην ισπανική εφημερίδα.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού ανησυχεί έντονα τον Nadal, που δεν πιστεύει πως το 2020 θα είναι η χρονιά που ο αθλητικός κόσμος θα μπορέσει να επιστρέψει στην κανονικότητα, ιδίως το τένις, όπου οι παίκτες, οι ομάδες τους και άλλοι συντελεστές για τη διεξαγωγή των τουρνουά, θα πρέπει να ταξιδεύουν συνεχώς από χώρα σε χώρα.

Θυμίζουμε πως επίσημα τα tour των ATP, WTA και ITF έχουν ανασταλεί έως τις 13 Ιουλίου, ενώ η ΑΤP έχει καταστήσει σαφές πως ο μεγάλος στόχος είναι να επιστρέψουν τα τουρνουά αρκετά νωρίς για να διεξαχθεί το Masters του Cincinnati (17-23 Αυγούστου), έπειτα το US Open και έπειτα μια μικρή χωμάτινη σεζόν, με τα σημαντικότερα τουρνουά που αναβλήθηκαν από την ανοιξιάτικη ευρωπαϊκή clay-court season και βεβαίως το Roland Garros.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots