ATP
Η διαφορετική ρουτίνα του Rafa

 
Η διαφορετική ρουτίνα του Rafa
Η διαφορετική ρουτίνα του Rafa
tennisnews team Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 - 14:17

Ο Carlos Moya μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για τη ρουτίνα που ακολουθεί ο Rafael Nadal πριν από κάποιον αγώνα του, η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη και διαφορετική από τους περισσότερους άλλους παίκτες.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους παίκτες, που προπονούνται λίγη ώρα πριν από τον αγώνα, ο Rafa βγαίνει στο court 4 ώρες πριν ξεκινήσει κάποιος αγώνας του, καθώς μεσολαβεί μια ρουτίνα που τον βοηθάει να χαλαρώνει και να είναι εξίσου έτοιμος και πνευματικά.

"Τη μέρα του αγώνα τρώμε πρωινό και μετά του αρέσει να κάνει μεγάλης διάρκειας προπόνηση πριν από τον αγώνα. Αν ο αγώνας ξεκινάει στις 5 το απόγευμα, θα ξεκινήσει την προθέρμανση 4 ώρες πριν. Αυτό είναι περίπου μισή ώρα έντονου τένις. Εγώ το έκανα αυτό περίπου μια ώρα πριν τον αγώνα, αλλά το προτιμάει έτσι", αποκάλυψε ο Moya, ο οποίος μίλησε και για την ιδιαιτερότητα του Rafa, να "ζεσταίνεται" τόσες πολλές ώρες πριν από το ματς.

"Toυ αρέσει να έχει χρόνο για να φάει, να κάνει ανάλυση, να παίξει ένα παιχνίδι parchis (επιτραπαίζιο παιχνίδι στρατηγικής). Μπορεί να μας έχετε δει να παίζουμε αυτό το παιχνίδι, που μας βοηθάει πολύ να χαλαρώσουμε. Έχει πολύ συγκεκριμένες ρουτίνες. Έτσι λειτουργεί σαν άνθρωπος."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots