ATP
Thiem: "Κανείς δεν διάβασε όλη τη συνέντευξή μου"

 
Thiem: "Κανείς δεν διάβασε όλη τη συνέντευξή μου"
Thiem: "Κανείς δεν διάβασε όλη τη συνέντευξή μου"
tennisnews team Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 - 12:34

Απαντώντας στην πρόσφατη ανοιχτή επιστολή της Ines Ibbou που έγινε viral, o Dominic Thiem υποστήριξε πως κανείς δεν διάβασε όλα όσα είχε πει στη διαβόητη συνέντευξή του για την οικονομική ενίσχυση των παικτών και γι' αυτό η αυστηρή κριτική που δέχτηκε ήταν άδικη.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Dominic Thiem είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την πρωτοβουλία των "Big 3", να προτείνουν διά στόματος Novak Djokovic ένα Ταμείο Ενίσχυσης για τους παίκτες που βρίσκονται χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη και κινδυνεύουν ακόμα και με εγκατάλειψη των ονείρων τους, αυτή τη δύσκολη περίοδο που δεν έχουν οικονομικές απολαβές. Το πλάνο του Djokovic πρότεινε συμβολή και από τους 100 κορυφαίους παίκτες, εκτός από τα κυβερνητικά όργανα του αθλήματος, έτσι ώστε να μπορέσουν να πάρουν χρήματα όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες.

O Thiem αντέδρασε πάνω σ' αυτό, δηλαδή στο να δώσουν και οι ίδιοι οι παίκτες χρήματα, ωστόσο το έκανε με επιθετικό τρόπο, κρίνοντας πολύ αυστηρά τους παίκτες που είναι χαμηλά στην κατάταξη και μάλιστα κάνοντας αβάσιμες γενικεύσεις: "Κανείς από τους παίκτες που βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη δεν είναι βιοπαλαιστής. Έχω δει παίκτες στο ITF Tour να μην είναι αφοσιωμένοι 100% στο άθλημα. Πολλοί απ' αυτούς είναι εντελώς αντιεπαγγελματίες. Δεν βλέπω λόγο για να τους δώσουμε χρήματα", είχε πει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

"Προτιμώ να δωρίσω σε ανθρώπους και ιδρύματα, που στ' αλήθεια έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχει κανένα επάγγελμα στον κόσμο που να σου εξασφαλίζει επιτυχία και υψηλό εισόδημα στο ξεκίνημα της καριέρας σου. Κανείς από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου δεν πήραν τίποτα σαν δεδομένο. Όλοι έπρεπε να παλέψουμε για να σκαρφαλώσουμε στην κατάταξη."

Πολλές αντιδράσεις υπήρχαν, από μεγάλα ονόματα, όπως ο Νικ Κύργιος, αλλά και πολλούς επαγγελματίες παίκτες που βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη. Η γνωστότερη απάντηση που πήρε ο Αυστριακός, ήταν η ανοιχτή επιστολή της 21χρονης Αλγερινής, Ines Ibbou, που την έκανε μέσα από ένα βίντεο, το οποίο δεν άργησε να γίνει viral.

Το βίντεο δε θα μπορούσε να μη φτάσει και στον Thiem, που μπορεί να παραδέχτηκε ότι δεν το είδε ολόκληρο, αλλά διάβασε την επιστολή της Ibbou και θεώρησε πως όλες αυτές οι αντιδράσεις είναι πολύ αυστηρές και πως οι αρχικές του δηλώσεις παρερμηνεύτηκαν.

"Δεν είδα όλο το βίντεο, αλλά είδα τι είπε. Το θέμα είναι, πως κανείς δεν έχει διαβάσει όλη τη συνέντευξή μου. Όλες οι εφημερίδες και τα περιοδικά έκαναν τίτλο αυτό το πράγμα, που είναι άδικο. Αν οι αναγνώστες τη διάβαζαν ολόκληρη, τότε δε θα είχε πάρει τόση έκταση", είπε ο Thiem σε νέα του συνέντευξη στη L' Equipe.

"Πολλοί παίκτες αξίζουν τη στήριξη, δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό. Αλλά θα ήθελα εγώ προσωπικά να επιλέξω ποιους θα βοηθήσω. Δεν θέλω να μου επιβληθεί να δώσω χρήματα σε κανέναν", πρόσθεσε ο 26χρονος Αυστριακός.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots