ATP
Κορυφαίος Ισπανός αθλητής όλων των εποχών ο Rafa

 
 Κορυφαίος Ισπανός αθλητής όλων των εποχών ο Rafa
Κορυφαίος Ισπανός αθλητής όλων των εποχών ο Rafa
tennisnews team Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 - 23:13

O Rafael Nadal ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών στην Ισπανία από τους αναγνώστες της Marca, κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά τον Pau Gasol στον τελικό.

Σύμφωνα με τους αναγνώστες της μεγαλύτερης αθλητικής εφημερίδας της χώρας, ο Rafael Nadal είναι ο κορυφαίος αθλητής που ανέδειξε ποτέ η Ισπανία!

Στο poll που διοργανώθηκε τις τελευταίες μέρες από τη Marca και εξελίχθηκε με διάφορες ψηφοφορίες μέσω νοκ-άουτ συστήματος, ο Nadal και ο Gasol έφτασαν έως τον τελικό, με τον κάτοχο 19 Grand Slam τίτλων να συγκεντρώνει το 82% των ψήφων (!), που ξεπέρασαν τις 84.000.

Όπως αναμενόταν, ακόμα πιο εύκολα κέρδισε στις προηγούμενες ψηφοφορίες ο Rafa. Στον 1ο γύρο κέρδισε τον ραλίστα Carlos Sainz με 94% έναντι 6%, στον 2ο γύρο τον ποδηλάτη Alberto Contador ξανά με 94%, ενώ στα ημιτελικά συγκέντρωσε το 83% των ψήφων, έναντι 17% του πρώην ποδηλάτη Miguel Indurain.

Ο Gasol από την πλευρά του είχε κερδίσει για να φτάσει ως τον τελικό τους πρώην αστέρες του ποδοσφαίρου Raul και Andres Iniesta, καθώς και τον 6 φορές πρωταθλητή (και ενεργό παγκόσμιο πρωταθλητή) του MotoGP, Marc Marquez.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots