ATP
Κατά των άδειων γηπέδων και ο Nadal

 
Κατά των άδειων γηπέδων και ο Nadal
Κατά των άδειων γηπέδων και ο Nadal
tennisnews team Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 - 7:22

Μετά τον Roger Federer, και ο Rafael Nadal εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στο ενδεχόμενο να γίνουν αγώνες τένις για το tour χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες.

"Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους. Είναι μια παγκόσμια πανδημία που επηρεάζει τους πάντες. Είναι δυσάρεστο να ζούμε σ' αυτή τη συνθήκη, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά, να παραμείνουμε θετικοί και να ελπίζουμε πως η κατάσταση θα καλυτερεύσει στο μέλλον. Εδώ στη Μαγιόρκα, βιώνουμε την κατάσταση με μεγάλη ανησυχία. Ευτυχώς, σε σχέση με άλλες περιοχές στις Βαλεαρίδες τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και οικογένειες που υποφέρουν", είπε ο Nadal στην επικοινωνία που είχε χθες με τη γαλλική τηλεόραση και την εκπομπή του Matthieu Lartot στο France 3.

Τα προηγούμενα 15 χρόνια, ο Nadal βρισκόταν στο Παρίσι τέτοιες ημέρες και αγωνιζόταν στο αγαπημένο του Roland Garros, όπου έχει σηκώσει τα 12 από τα 19 Grand Slam του. Φέτος βρίσκεται στο σπίτι του και έχει τις περισσότερες συναναστροφές του μέσα από το Zoom και τα social media, ενώ προπονείται στην ακαδημία του σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς, καθώς δεν γνωρίζει πότε θα δώσει τον επόμενό του αγώνα. Ο φιλόδοξος στόχος του Roland Garros, είναι να διοργανώσει το χωμάτινο Grand Slam το αργότερο μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

"Προσπαθώ να μη βλέπω το μέλλον ως επαγγελματίας τενίστας, αλλά από τη σκοπιά της υγείας. Έχουμε μια κοινότητα που μπορεί να διασφαλίσει την προστασία όλων των εργαζομένων της, στα τουρνουά και στο tour, τους παίκτες, τους προπονητές κτλπ. Την ίδια στιγμή όμως, είναι μια περίπλοκη κατάσταση, η οποία δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Ελπίζουμε να βρεθεί μια λύση και σύντομα να γυρίσουμε στην κανονικότητα. Όσον αφορά το Roland Garros τον Σεπτέμβριο, αν καταφέρουμε να αγωνιστούμε στις βέλτιστες συνθήκες και με απόλυτη ασφάλεια για τους παίκτες που θα έρθουν από όλα τα μέρη του κόσμου, τότε θα είμαι και εγώ εκεί."

Όπως και ο Roger Federer, o Nadal δεν είναι συμφιλιωμένος με την ιδέα να επιστρέψει το τένις χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες: "Είναι πιθανό να γίνει, στο ποδόσφαιρο γίνεται ήδη. Αλλά αν ρωτάτε εμένα, δεν μου αρέσει. Δεν υπάρχει τίποτα που να αντικαθιστά την παρουσία του κόσμου και την ενέργεια που βγάζει."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots