ATP
Nadal: "Κανένα τουρνουά δεν είναι σημαντικότερο από αυτό" (vid)

 
Nadal: "Κανένα τουρνουά δεν είναι σημαντικότερο από αυτό" (vid)
Nadal: "Κανένα τουρνουά δεν είναι σημαντικότερο από αυτό" (vid)
tennisnews team Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020 - 15:23

Υπό κανονικές συνθήκες, ο Nadal θα βρισκόταν στο Παρίσι αυτές τις ημέρες και θα διεκδικούσε τον 13ο τίτλο του στο Roland Garros. Κανένα τουρνουά σε κανένα άθλημα ωστόσο δεν είναι σημαντικότερο από τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, αλλά και την παγκόσμια οικονομική κρίση, όπως σημειώνει στην επικοινωνία που είχε με το γαλλικό Grand Slam.

O Nadal απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις που του έκανε το Roland Garros, αναφέροντας πως στον καιρό της καραντίνας προσπαθούσε να κάνει διάφορες δραστηριότητες για να περνάει το χρόνο του, όπως να μαγειρεύει και να μαθαίνει νέα πράγματα, καθώς και πως έχει επιστρέψει στις προπονήσεις εδώ και 2,5 εβδομάδες περίπου, αλλά δεν προπονείται κάθε μέρα και προσπαθεί να ανεβάζει σιγά-σιγά την ένταση των προπονήσεων, χωρίς να βιάζεται, καθώς ακόμα δε γνωρίζει πότε θα επιστρέψει.

Για το ότι αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να είναι στο Roland Garros, αλλά παραμένει στο σπίτι του στη Μαγιόρκα, ο Ισπανός είπε: "Δεν το σκέφτομαι αυτό τώρα, ειλικρινά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για να σκέφτομαι που θα βρισκόμουν. Ζούμε σε μια κρίση, σε μια επείγουσα κατάσταση και προσπαθώ να μη σκέφτομαι τι θα γινόταν αν δεν συνέβαινε αυτό. Προσπαθώ να παραμείνω θετικός, να κατανοήσω και να αποδεχτώ αυτό που συμβαίνει. Μπορεί να μην παίξουμε για ένα χρόνο σε κάποια τουρνουά, φυσικά είναι σκληρό, δεν είμαι 21 χρονών, το να χάσω σχεδόν ένα χρόνο από την καριέρα μου δε με χαροποιεί, αλλά είναι μέρος της ζωής.

Δεν είναι τόσο σημαντικό αυτό. Το σημαντικό είναι όλες οι ζωές που χάθηκαν και οι οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους και που υποφέρουν ήδη από την οικονομική κρίση. Για μένα προσωπικά είναι δύσκολο να λυπηθώ για το ότι δεν παίζω στο Roland Garros τώρα. Φυσικά θα ήθελα να είμαι εκεί, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που είναι σημαντικότερα από οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός αυτή τη στιγμή."

Τέλος, έστειλε και ένα μήνυμα για όλους τους fans στους οποίους έχει λείψει το τένις: "Το κυριότερο πράγμα είναι να ανακτήσουμε τις προσωπικές μας ζωές. Να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την τραγική κατάσταση και μετά να ανακτήσουμε την ψυχαγωγία. Τώρα πρέπει να μάθουμε να διασκεδάζουμε με διαφορετικό τρόπο, κατά τη γνώμη μου. Προσπαθώ να διασκεδάζω με μικρότερα πράγματα, όπως να μένω με την οικογένειά μου, να είμαι με φίλους, να απολαύσω φύση. Φυσικά για μας θα είναι διαφορετικό, γιατί είμαστε καταναλωτές. Θέλουμε να καταναλώσουμε ποδόσφαιρο, τένις, κινηματογράφο, ψυχαγωγία γενικότερα. Όμως τώρα πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι, να κάνουμε το σωστό και να δείξουμε υπομονή. Αυτό δεν σημαίνει απλά να περιμένουμε μέχρι να καλυτερεύσει η κατάσταση. Πρέπει να βρούμε λύσεις και να προσαρμοστούμε στην εποχή. Είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε και πως θα επιστρέψουμε σύντομα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots