ATP
H ATP θα απομονώσει όσους έχουν θερμοκρασία πάνω από 37,8

 
H ATP θα απομονώσει όσους έχουν θερμοκρασία πάνω από 37,8
H ATP θα απομονώσει όσους έχουν θερμοκρασία πάνω από 37,8
tennisnews team Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020 - 16:54

Ένα από τα μέτρα που θα πάρει η ΑΤΡ κατά την επιστροφή του tour, είναι οι συχνές θερμομετρήσεις των παικτών και, όπως έγινε γνωστό, όσοι παίκτες έχουν πυρετό από 37,8 και πάνω θα απομονωθούν για την προστασία των υπολοίπων.

Το μέτρο αυτό δεν αφορά βεβαίως μόνο τους παίκτες, αλλά και τους εργαζομένους του εκάστοτε τουρνουά, τους προπονητές, τους φυσιοθεραπευτές και τον διαιτητή, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της Marca.

Κάθε δυο μέρες θα ελέγχονται οι πάντες, καθώς κάθε 4 μέρες θα γίνονται τεστ για Covid-19 και κάθε 4 μέρες θα γίνεται μια απλή θερμομέτρηση. Αν κάποιος δεν περάσει τον έλεγχο, θα ιχνηλατηθούν όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή και θα θερμομετρούνται καθημερινά. Αν κάποιος παίκτης έχει συμπτώματα ή βρεθεί θετικός στον έλεγχο για τον ιό, θα μπει επίσης σε καραντίνα και δεν θα έρχεται σε επαφή με τους υπόλοιπους.

Η ΑΤΡ συμβουλεύει επίσης τους παίκτες να κάνουν το τεστ πριν από κάποιο ταξίδι τους, για να είναι σίγουροι πως την ώρα που μπαίνουν σε ένα τουρνουά δεν έχουν τον ιό, ενώ θα θέσει και κάποια άλλα μέτρα στο πρωτόκολλο που θα πρέπει να εφαρμοστούν, όπως για παράδειγμα να τηρηθούν κάποιες αποστάσεις στα τραπέζια στα επίσημα εστιατόρια, καθώς και να μην μπορεί ένας παίκτης να έχει περισσότερους από 2 συνοδούς στους χώρους του τουρνουά.

Θυμίζουμε πως το tour της ΑΤΡ θα ξεκινήσει στις 14 Αυγούστου, με το Citi Open της Ουάσινγκτον. Η WTA ξεκινάει λίγες μέρες νωρίτερα, στις 3 Αυγούστου, από την Ευρώπη και το χωμάτινο τουρνουά του Παλέρμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots