ATP
Federer: "Το σύστημα βαθμολόγησης με κάνει πιο χαλαρό"

 
Federer: "Το σύστημα βαθμολόγησης με κάνει πιο χαλαρό"
Federer: "Το σύστημα βαθμολόγησης με κάνει πιο χαλαρό"
tennisnews team Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 - 14:17

Ο Roger Federer θα είναι ένας από τους κερδισμένους από τις αλλαγές στο σύστημα βαθμολόγησης για την κατάταξη της ΑΤΡ, καθώς θα κρατήσει τους βαθμούς του, παρόλο που δεν θα αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά έως και το τέλος του 2020.

Πρόσφατα η ΑΤΡ ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα βαθμολόγησης που θα ισχύει έως και το τέλος του 2020, ίσως ακόμα περισσότερο αν συνεχιστεί η κρίση του Covid-19. Σύμφωνα με αυτό, οι παίκτες δεν θα κρατάνε τους βαθμούς τους για τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά για τους τελευταίους 22 μήνες, ξεκινώντας από τον Μάρτιο του 2019. Αυτό σημαίνει πως όσοι επιλέξουν την ασφάλεια και δεν πάνε στις Ηνωμένες Πολιτείες να αγωνιστούν, δεν θα χάσουν τους βαθμούς τους. Τους βαθμούς του δε θα τους χάσει ούτε ο Roger Federer, ο οποίος εγχειρίστηκε πρόσφατα στο γόνατό του και ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί καθόλου στο υπόλοιπο της σεζόν.

"Οι fans μου σίγουρα θα είναι ευχαριστημένοι, γιατί οι άλλοι παίκτες δεν θα μπορέσουν να μαζέψουν τόσους πολλούς βαθμούς όσο εγώ δεν θα αγωνίζομαι. Σίγουρα το νέο σύστημα βαθμολόγησης με κάνει να νιώθω πιο χαλαρά", δήλωσε σχετικά ο Ελβετός.

Μεγάλος στόχος για τον Federer μετά και τη δεύτερη επέμβαση που έκανε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στο δεξί του γόνατο, είναι να μπορεί να επιστρέψει σε εντατικούς ρυθμούς προπόνησης στο τέλος της χρονιάς, ώστε να μπορεί να προετοιμαστεί κατάλληλα για το αυστραλιανό καλοκαίρι. 

"Ελπίζω να είμαι σε θέση να επιστρέψω στο γήπεδο τον Δεκέμβριο, για να προετοιμαστώ για το 2021."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots