ATP
Moya: "O Nadal μου είχε ζητήσει συγγνώμη όταν με κέρδισε" (vid)

 
Moya: "O Nadal μου είχε ζητήσει συγγνώμη όταν με κέρδισε" (vid)
Moya: "O Nadal μου είχε ζητήσει συγγνώμη όταν με κέρδισε" (vid)
tennisnews team Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 - 14:28

O Carlos Moya γύρισε πίσω στο μακρινό 2003, όταν αντιμετώπισε για πρώτη φορά τον Rafael Nadal και αποκάλυψε μερικές άγνωστες ιστορίες για εκείνη την αναμέτρησή τους.

"Εκείνη την εποχή με θεωρούσαν το φαβορί, επειδή ήμουν στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Αλλά ήταν ήδη ένας παίκτης που έπρεπε να προσέξεις, εξαιτίας του ταλέντου που φαινόταν στο παιχνίδι του", είπε ο Moya, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από την ακαδημία του Nadal στη Μαγιόρκα.

"Εκείνη την εποχή, έβαζαν τα ονόματα των παικτών στους πάγκους. Μπήκε πρώτος στο γήπεδο και πήγε και κάθισε στην καρέκλα μου. Προφανώς δεν το πρόσεξε και πήγα και του είπα: 'Rafa, εδώ είναι η καρέκλα μου. Πρέπει να πας στη δική σου.' Δεν ήταν το μόνο πράγμα που μου πήρε εκείνη τη μέρα!" συνέχισε ο Moya, ο οποίος είχε χάσει εκείνον τον αγώνα από τον 16χρονο Rafa με 7-5, 6-4, για τον 2ο γύρο του Masters του Αμβούργου.

Ο Moya στάθηκε επίσης στο γεγονός πως ο Rafa ήταν ακόμα έφηβος, αλλά αντιμετώπισε με μεγάλη ταπεινότητα την πολύ μεγάλη επιτυχία του.

"Όταν με κέρδισε, ήταν πολύ ντροπαλός. Μου ζήτησε συγγνώμη που με κέρδισε! Και του είπα ότι δεν πειράζει. Κατάλαβα πως ήταν η πρώτη από τις πολλές φορές που θα με κέρδιζε και ήξερα πως θα γινόταν τεράστιος παίκτης."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots