ATP
Πρώτος νικητής ο Auger-Aliassime! (vid)

 
Πρώτος νικητής ο Auger-Aliassime! (vid)
Πρώτος νικητής ο Auger-Aliassime! (vid)
tennisnews team Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 - 19:40

Ο Felix Auger-Aliassime ήταν ο πρώτος νικητής σε κυρίως ταμπλό διοργάνωσης της ΑΤΡ μετά από την 6μηνη αναστολή του tour! Λίγο αργότερα, πανηγύρισαν τις πρώτες νίκες τους στο Cincinnati Masters και οι Jan-Lennard Struff και Pablo Carreno Busta.

O Auger-Aliassime χρειάστηκε 76 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Nikoloz Basilashvili στον 1ο γύρο του Cincinnati Masters, παίρνοντας τη νίκη με 6-4, 6-1, για να γίνει ο πρώτος παίκτης χρονικά που κερδίζει αγώνα για κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωσης από τον Μάρτιο!

Ο νεαρός Καναδός επέστρεψε 2 φορές από break πίσω στο εναρκτήριο σετ, καθώς έχανε με 0-2 και με 3-4. Ισοφάρισε και τις 2 φορές σε ένα πολύ αμφίρροπο σετ, για να κάνει και 3ο break στο 10ο game και να το κατακτήσει με 6-4. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν πιο απλά για το Νο.20 της παγκόσμιας κατάταξης, που κέρδισε τα 5 τελευταία games της αναμέτρησης.

Στιγμές αργότερα, σχεδόν παράλληλα με τον Felix, τη νίκη πανηγύριζε και ο Jan-Lennard Struff, ο οποίος επιβλήθηκε του Alex De Minaur με 6-2, 6-4. Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι ο Γερμανός, που κέρδισε τους 25 από τους 32 πόντους στα πρώτα του σερβίς, έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε και "έσπασε" 3 φορές στο ματς το σερβίς του Αυστραλού.

Στον 2ο γύρο ο Struff θα αντιμετωπίσει τον νικητή της πολύ δυνατής αναμέτρησης του Denis Shapovalov με τον Marin Cilic, ενώ ο Auger-Aliassime θα παίξει με έναν εκ των Tennys Sandgren και Lorenzo Sonego.

Στους "32" καλύτερους πέρασε και ο Pablo Carreno Busta, που επικράτησε του Dusan Lajovic με 7-5, 6-1 και θα περιμένει την αναμέτρηση του Richard Gasquet με τον προερχοενο από τα προκριματικά, JJ Wolf, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots