ATP
1η φορά ημιτελικά ο Bautista Agut

 
1η φορά ημιτελικά ο Bautista Agut
1η φορά ημιτελικά ο Bautista Agut
tennisnews team Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 - 22:43

O Roberto Bautista Agut έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στον Daniil Medvedev, ανέτρεψε το εις βάρος του 1-6, 3-4 και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, για να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Cincinnati Masters.

O Bautista Agut βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στην αναμέτρησή του με τον Medvedev, αλλά έδειξε υπομονή, βρήκε ρυθμό και τελικά πήρε την πολύτιμη νίκη με 1-6, 6-4, 6-3, για να προκριθεί για πρώτη φορά στην τελική 4άδα του Western & Southern Open, ξεπερνώντας κατά μια νίκη την καλύτερή του επίδοση μέχρι τώρα στο τουρνουά.

Ο 32χρονος Ισπανός ξεπέρασε το μέτριο ξεκίνημά του και απάντησε στο χαμένο 1o σετ με ένα γρήγορο break στο 2ο σετ, χάρη στο οποίο βρέθηκε μπροστά με 3-1. Ο Medvedev ωστόσο απάντησε με 2 διαδοχικά break, χάρη στα οποία πέρασε μπροστά με break στο 3-4 και ήταν μια ανάσα μακριά από την πρόκριση στην 4άδα.

Ο Bautista Agut δεν το έβαλε κάτω, έκανε άμεσα το break back και ισοφάρισε σε 4-4, για να κάνει κι άλλο συνεχόμενο break στο καθοριστικό 10ο game και να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-4.

Και στο 3ο σετ ο Medvedev είχε προηγηθεί με break, κερδίζοντας συγκεκριμένα το 1ο game για το 1-0. Ο Ισπανός απάντησε με 2 break στα 3 επόμενα service game του Ρώσου, για να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο και να περάσει μπροστά με 4-2.

Στο επόμενο game ο Medvedev σπατάλησε 3 διαδοχικές ευκαιρίες και ο Bautista Agut επέστρεψε από το 0-40, για να κρατήσει το σερβίς του και να φτάσει στο 5-2. Στο 9ο game ο Ισπανός χρειάστηκε να σώσει 2 ακόμα break points, για να "σφραγίσει" τελικά τη νίκη του στο 3ο του match point, έπειτα από 2 ώρες και 13 λεπτά αγώνα.

Για 3η φορά στην καριέρα του θα βρεθεί σε ημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης ο Bautista Agut, ο οποίος ήταν φιναλίστ στη Σαγκάη το 2016 και ημιφιναλίστ στη Μαδρίτη το 2014.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Novak Djokovic με τον Jan-Lennard Struff για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στα γήπεδα της Νέας Υόρκης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots